Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: herfstovenschotel

Herfstovenschotel

Ingrediënten

oranje pompoen
bataat
pastinaak
knolselderie
olie
knoflook
kerriepoeder
gomasio
chilipoeder

Bereiding

De groenten wassen of eventueel schillen en in niet al te grote stukken snijden. In een ovenschaal doen.
Mengen met de overige ingrediënten. Ruim olie gebruiken.

De oven voorverwarmen op ongeveer 175 graden. Schaal erin zetten. Na een kwartier de boel omscheppen.
Na nog een kwartier de prik-met-de-vork-test doen. Als het gaar is opeten, anders nog even laten staan.

Serveersuggestie

Gierst erbij koken en een yofuknoflooksaus, met verse korianderblaadjes erdoor, erbij serveren.

Handboek paddestoelen

categorieën: boeken, Koken en eten

handboek_paddestoelen_zoeken_en_bereiden Mark_Janssen_in_frankrijk

Zoeken en bereiden

Auteur: Mark Janssen
Uitgever: AdSearch Culinair
ISBN/EAN: 978-94-90776-02-2

Dit boek is zowel een gids voor het vinden van wilde paddestoelen alsook een kookboek om te weten wat je er dan mee kan in de keuken. Dit is het meest uitgebreide receptenboek voor paddestoelen dat ik ken.

Soorten

In dit boek worden 40 soorten wilde paddestoelen besproken; hoe ze te herkennen en te bereiden. Redelijk bekende als cantharellen, eekhoorntjesbrood en oesterzwammen maar ook eikhaas, parelamoniet en meelkop.
Ook wordt aandacht gegeven aan hele giftige soorten. Ook handig om die te kunnen herkennen.

Andere titels en excursies

Van dezelfde auteur verschenen ook nog:

- Het Paddestoelen Kookboek. Voor alle gekweekte soorten
- Handboek paddestoelen zoeken en bereiden voor gevorderden
- Paddestoelendesserts

Naast het schrijven van deze boeken geeft Mark Janssen ook excursies in Nederland en Franrijk.