Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: gebakken pastinaak

Pastinaak

Ingrediënten

pastinaak
gomasio
olie

Bereiding

De pastinaak goed schrobben. In plakken van +/- een halve cm dik snijden. Olie heet laten worden in grote koekenpan. De pastinaakschijven erin doen. Bakken als aardappels, ongeveer 15 minuten. Vlak voor het einde gomasio en kerrie erover strooien en even mee laten bakken.

Handboek paddestoelen

categorieën: boeken, Koken en eten

handboek_paddestoelen_zoeken_en_bereiden Mark_Janssen_in_frankrijk

Zoeken en bereiden

Auteur: Mark Janssen
Uitgever: AdSearch Culinair
ISBN/EAN: 978-94-90776-02-2

Dit boek is zowel een gids voor het vinden van wilde paddestoelen alsook een kookboek om te weten wat je er dan mee kan in de keuken. Dit is het meest uitgebreide receptenboek voor paddestoelen dat ik ken.

Soorten

In dit boek worden 40 soorten wilde paddestoelen besproken; hoe ze te herkennen en te bereiden. Redelijk bekende als cantharellen, eekhoorntjesbrood en oesterzwammen maar ook eikhaas, parelamoniet en meelkop.
Ook wordt aandacht gegeven aan hele giftige soorten. Ook handig om die te kunnen herkennen.

Andere titels en excursies

Van dezelfde auteur verschenen ook nog:

- Het Paddestoelen Kookboek. Voor alle gekweekte soorten
- Handboek paddestoelen zoeken en bereiden voor gevorderden
- Paddestoelendesserts

Naast het schrijven van deze boeken geeft Mark Janssen ook excursies in Nederland en Franrijk.