Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: snelle pizza

Pizzabodem

Ingrediënten

pizzabodem
tomatenpuree (of pastasaus)
gistvlokken
spinazie (uit een potje en goed uitgelekt)
ui
courgette
cherrytomaatjes (gehalveerd)
aubergine (voorgebakken)
knoflook
oregano
paprikapoeder
tijm
olijfolie

Bereiding

Een laag tomatenpuree of pastasaus is de basis. Daaroverheen komt de spinazie en daarop wat gistvlokken voor de hartige smaak.
Hierop de groenten in schijfjes, en de kruiden. Op het laatst wat olijfolie overheen sprenkelen (niet te zuinig).

In de oven bakken volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking van de bodem.

Voorgebakken bodems

Er zijn in de natuurvoedingswinkels heel lekkere voorgebakken pizzabodems te krijgen. Van volkoren, wit of speltmeel. Van bijvoorbeeld de merken La Bioidea, Terra Sana of Biona. Ze zijn heel handig om in huis te hebben voor een snelle maaltijd.

Haver

categorieën: producten

Haver is een graan dat verwarmt en is daarom prima geschikt om in de winter te eten. Het zorgt tevens voor een stabiele bloedsuikerspiegel en geeft dus lang een verzadigd gevoel. Bovendien bevat het meer goede vetten dan andere granen, en kan op die manier helpen bij het afvallen.

Haver is vooral geschikt om dikke pappen te maken of voor koeken, maar de hele graankorrels kunnen ook goed bij de warme maaltijd gegeten worden in plaats van rijst of aardappels.

Haver is verkrijgbaar als hele korrels, als havermout of als vlokken.