Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: boekweitpannenkoek met cacao en kaneel

Kokosolie

Dit recept is naar een voorbeeld uit het boek Oersterk van Richard de Leth

Ingrediënten

- 150 gram boekweit
- 100 gram speltbloem
- 1 liter (soja-, rijste-, amandel-, haver-) melk
- 1 eetlepel rauwe cacao
- 1 theelepel kaneel
- kokosolie

Bereiding

Mix alle ingrediënten behalve de kokosolie in een kom.

Bak de pannenkoeken in de kokosolie.

Haver

categorieën: producten

Haver is een graan dat verwarmt en is daarom prima geschikt om in de winter te eten. Het zorgt tevens voor een stabiele bloedsuikerspiegel en geeft dus lang een verzadigd gevoel. Bovendien bevat het meer goede vetten dan andere granen, en kan op die manier helpen bij het afvallen.

Haver is vooral geschikt om dikke pappen te maken of voor koeken, maar de hele graankorrels kunnen ook goed bij de warme maaltijd gegeten worden in plaats van rijst of aardappels.

Haver is verkrijgbaar als hele korrels, als havermout of als vlokken.