Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: roerbak-paksoy

Paksoy

Ingrediënten

1 paksoy
1 pak rooktofu
2 wortels
1 rode paprika in blokjes
100 gram rijst
olie
sojasaus

Bereiding

Kook de rijst.

Bak de tofu in blokjes lekker knapperig.

Snij de paksoy en de paprika in reepjes en de wortel in blokjes. Bak deze in een wok met olie.
Voeg sojasaus toe.

De gare rijst en de tofublokjes op het laatst even meebakken.

Serveersuggestie

Pindasaus erbij.

Het dikke afvalboek

categorieën: Afvallen algemeen

hetdikkeafvalboek

Auteur: Ivan Wolffers
Uitgeverij: Nieuw Amsterdam
ISBN: 978 90 468 0309 7

Van de achterflap:

De nuchtere waarheid over diëten, afvallen, voeding en ons schoonheidsideaal
Elke dag worden we geconfronteerd met de boodschap: we worden te dik! Kranten hebben dreigende koppen, scholen waarschuwen, supermarkten staan vol afslankproducten en veel tv-programma’s gaan over afvallen.
We doen de gekste dingen om kilo’s kwijt te raken. Massaal volgen we diëten als South Beach, Sonja Bakker en Atkins, we slikken afslankpillen of laten onze maag operatief verkleinen. Veel mensen tobben hun hele leven met hun gewicht. Ziektes als anorexia nervosa en boulimia komen steeds vaker voor. Hoe komen we aan die complexen over ons lichaam? Hoe dik is ‘te dik’, en is dat echt ongezond?

Het fenomeen afvallen van alle kanten belicht, met veel fullcolour illustraties
In Het dikke afvalboek staat alles over overgewicht en afvallen, en meer: van het ontstaan van ons westerse schoonheidsideaal tot het gevaar van een buikje, van de manier waarop de media en de voedingsindustrie ons beïnvloeden tot het verschil tussen modediëten en verstandige diëten, van de werking van transvetten tot het jojo-effect.
Ivan Wolffers geeft praktische adviezen. Op humoristische toon beschrijft hij wat we onszelf aandoen, wanneer we ons werkelijk dik moeten maken over onze omvang en hoe we succesvol in actie kunnen komen.