Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: pastasalade met voorjaarsgroenten

Jonge peul

Ingrediënten voor 2 personen

- 150 gram pasta naar keuze
- 400 gram verse voorjaarsgroenten naar keuze zoals asperges (wit of groen), doperwtjes, peultjes
- 200 gram verse blaadjes als spinazie, zuring, rucola
- olijfolie
- 1 teen knoflook
- 50 gram olijven en/of gedroogde tomaatjes (in olie)
- verse basilicum en bieslook
- zout, peper, gistvlokken naar smaak

Bereiding

Kook de groenten tot ze net gaar zijn. Jonge peultjes en doperwten hoeven niet meer dan een paar minuten.
Was de blaadjes.

Maak een dressing van knoflook, olijfolie, zout, peper, gistvlokken en de kruiden.

Kook de pasta beetgaar en spoel 'm na het koken af met koud water. Doe de pasta in een schaal en schenk er meteen een scheutje olijfolie door. Voeg de gekookte groenten, de olijven, de tomaatjes en de verse baadjes toe.
Goed mengen met de dressing.

De salade minimaal een uur af laten koelen zodat de smaken er goed in kunnen trekken.

Welkom op de homepage van de voedselencyclopedie

vegetables1 fruit1 nuts1

Nieuwste lemma's

Landschapspijn
Seed The Untold Story
Weeds: Incredible, Healthy & Edible! with Sergei Boutenko
A Simpler Way: Crisis as Opportunity (2016) - Full Documentary

Hoe werkt de voedselencyclopedie?

Heel simpel: net als wikipedia. Zoek een onderwerp via de zoekmachine rechtsboven of via een van de tabs bovenaan de pagina. Op elke pagina kan doorgeklikt worden naar aanverwante onderwerpen.