Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: marokkaanse aardappelschotel

Aardappel

(Geïnspireerd op Madhur Jaffrey's vegetarische gerechten.)

Ingrediënten

olie
ui
aardappels
gepelde tomaten uit blik (uit blik omdat verse tomaten soms een wat zure smaak kunnen geven bij het bakken)
paprikapoeder
kurkuma (veel)
zout
chilipoeder
koriander (vers of poeder)
water

Bereiding

In een bak- of braadpan met dikke bodem de olie langzaam verhitten. De ui, in ringen gesneden, meteen toevoegen en een paar minuten onder af en toe roeren glazig laten worden.
De aardappels in blokjes van ongeveer een vierkante cm of iets groter snijden.

Alle ingrediënten toevoegen. Behalve als je verse koriander gebruikt, die moet pas op het allerlaatst toegevoegd worden.
Aan de kook laten komen en dan het gas laag zetten, het mag zachtjes blijven koken.
Af en toe kijken of het niet droogkookt, in dat geval water toevoegen.

Het gerecht is klaar als de aardappels gaar zijn, dit is na ongeveer een half uur of iets minder. In een aardappel prikken om te kijken of het zover is.

Welkom op de homepage van de voedselencyclopedie

vegetables1 fruit1 nuts1

Nieuwste lemma's

Seed The Untold Story
Weeds: Incredible, Healthy & Edible! with Sergei Boutenko
A Simpler Way: Crisis as Opportunity (2016) - Full Documentary
Vleesverlangen
Tomorrow
Saladjar

Hoe werkt de voedselencyclopedie?

Heel simpel: net als wikipedia. Zoek een onderwerp via de zoekmachine rechtsboven of via een van de tabs bovenaan de pagina. Op elke pagina kan doorgeklikt worden naar aanverwante onderwerpen.