Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: appelkruimel

Appel2

Ingrediënten

8 appels
1 kopje havermout
½ kopje volkorenmeel
1/3 kopje gemalen hazelnoten
½ kopje olie
½ kopje diksap
2 theelepels kaneel
½ theelepel zout
½ kopje rozijnen

Bereiding

Appels schillen en in plakjes in een ingevette ovenschaal doen. Daaroverheen de rozijnen strooien.
In een schaal de rest van de ingrediënten mengen en over de appels verdelen. Ondertussen de oven voorverwarmen.
25 minuten op 190 graden in een voorverwarmde oven bakken.

Serveersuggestie

Lekker met soja-vanillevla of ijs.

Inkoken

categorieën: Bereidingstechnieken

Inkoken is een manier om een gerecht dikker te laten worden, een soort binden.

Het gebeurt door het gerecht zolang te laten koken zonder deksel, dat er genoeg water verdampt is om de gewenste dikte te bereiken.

Niet alleen sauzen maar ook bijvoorbeeld appelmoes, sommige curries en jams worden zo bereid.