Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: indiase linzen met wilde groenten

Zevenblad1

Een recept uit het boek Van Nature van Ria Loohuizen.

Ingrediënten

- 150 gram groene of bruine linzen
- 3 sjalotten, fijngehakt
- 1 teen knoflook, gesnipperd
- 4 eetlepels olijfolie
- 750 gram wilde groenten, bv. zuring, zevenblad, weegbree, wilde kool, melkdistel of dovenetel
- 3/4 liter groentebouillon
- 1 1/2 theelepel geelwortelpoeder (kurkuma)
- 1 eetlepel korianderzaad
- 2 theelepels gemalen gemberwortel
- 3/4 theelepel chilipoeder
- 2 theelepels mosterdzaad
- zout en peper

Bereiding

Kook de linzen in de bouillon met eventueel nog wat zout en peper.

Was de groenten en laat ze uitlekken.

Fruit eerst de ui en na een paar minuten ook de knoflook met alle specerijen in de olijfolie tot ze glazig zijn, en roer dan de groenten erdoor. Laat ze even slinken.

Voeg de linzen met de eventuele overgebleven bouillon bij de groenten.

Introduction to Permaculture Design

categorieën: films, Permacultuur

Een film van Geoff Lawton, permaculture consultant, designer and teacher. Based on the 72-hour Permaculture Design Certificate Course as devised by Bill Mollison.

Join Geoff Lawton as he takes you into the world of Permaculture Design and introduces you to a new way of looking at the world.
Learn how to apply your design skills by observing, analyzing and harmonizing with the patterns of Nature. Discover the theory and then see the examples in action in this unique film. Essential information for anyone interested in learning more about Permaculture and how they can apply it in their daily lives to create sustainable abundance.