Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: pastinaaksoep met gember en sinaasappel

Gember

Ingrediënten (voor 4 personen)

- 1 eetlepel olijfolie
- 1 teen knoflook
- 1 ui, gesnipperd
- 2 theelepels korianderzaad (ketoembar)
- ongeveer 600 ml groentebouillon
- ongeveer 5 cm gemberwortel, eventueel geschild en geraspt
- 600 gram pastinaak, in plakjes of blokjes
- sap van 3 sinaasappels
- 125 ml sojaroom (soja cuisine)
- naar smaak zout en peper
- schil van 1 sinaasappel, geraspt

Bereiding

Bak de ui in de olie ongeveer 3 minuten op een laag vuur en voeg hierna de knoflook en ketoembar toe. Bak nog een paar minuten.

Voeg de bouillon, de pastinaak en de gember toe en breng aan de kook. Kook totdat de pastinaak zacht is (ongeveer 8 minuten).

Pureer de soep en roer er dan de sinaasappelsap en soja cuisine door.

Breng nog even aan de kook en maak af met zout en peper. Bestrooi met de sinaasappelschilletjes.

Introduction to Permaculture Design

categorieën: films, Permacultuur

Een film van Geoff Lawton, permaculture consultant, designer and teacher. Based on the 72-hour Permaculture Design Certificate Course as devised by Bill Mollison.

Join Geoff Lawton as he takes you into the world of Permaculture Design and introduces you to a new way of looking at the world.
Learn how to apply your design skills by observing, analyzing and harmonizing with the patterns of Nature. Discover the theory and then see the examples in action in this unique film. Essential information for anyone interested in learning more about Permaculture and how they can apply it in their daily lives to create sustainable abundance.