Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: pasta met winterpostelein

Knoflook1

Ingrediënten (voor 2 personen)

150 gram pasta naar keuze
250 gram kastanjechampignons (1 bakje)
1 ui
1 teentje knoflook
1/2 potje zongedroogde tomaatjes op olie
20 gram cashewnoten, ongebrand en ongezouten
1 bosje winterpostelein

Bereiding

Snijd de ui in dunne ringen en de champignons doormidden. Knip de tomaatjes in stukjes. Was de winterpostelein. Hak de noten grof.

Kook de pasta volgens aanwijzingen op het pak.

Verwarm de olie uit het potje tomaatjes in een bakpan en bak hier de ui en de champignons in. Daarna de knoflook, de noten en de tomaatjes toevoegen.

Doe de gare en afgegoten pasta bij de groenten in de pan, en dan de postelein erbij. Laat even doorwarmen. Naar smaak peper en zout toevoegen.

Jan Juffermans

categorieën: personen

janjuffermans

Jan Juffermans werkt sinds 1978 bij de stichting 'De Kleine Aarde' in Boxtel, en is nu Beleidsmedewerker Mondiale Duurzaamheid. Hij schreef onder andere het boek ‘Nut & Noodzaak van de Mondiale Voetafdruk; over de mondiale gebruiksruimte, duurzaamheid en mensenrechten', Lemniscaat 2006. Gratis te downloaden via janjuffermans.nl