Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: wortel-radijsjes-puree

Wortel

Deze puree kan net als andere groente- en peulvruchten-purees en smeersels gebruikt worden als onderdeel in de warme maaltijd, maar ook als broodbeleg of als dipsaus. Je kan 'm dikker of vloeibaarder maken door te variëren met de hoeveelheid olijfolie.
Onderstaand gerecht kan gegeten worden van het vroege voorjaar tot in de zomer.

Ingrediënten

- 250 gram jonge worteltjes
- 250 gram radijsjes
- 2 uien
- stukje gemberwortel, geschild
- theelepel kerriepoeder of andere kruiden naar smaak
- olijfolie
- zout en peper

Bereiding

Maak de wortels en de radijsjes schoon, schil de uien en snijd alles in stukken. Kook ze gaar in een bodempje water, dit duurt een minuut of 10.
Laat ze uitlekken en bewaar het vocht voor bv. een bouillon.

Rasp de gemberwortel en fruit dit met de kruiden in een beetje olie.

Meng alle ingrediënten met een vork of een staafmixer. Giet meer olie erbij om een smeuïger smeerseltje te krijgen.

Jansen, Will

categorieën: personen

willjansen

De culinair filosoof, schrijver en hoofdredacteur van het culinaire literaire tijdschrift Bouillon, Will Jansen heeft het boekje 'Wat zit er in uw eten' vertaald omdat hij de inhoud zo schokkend vond.

Naast zijn werkzaamheden als uitgever geeft Will Jansen ook lezingen over onder andere hoe de overheid omgaat met de voedselveiligheid (laks) en wat er allemaal voor chemische troep in ons in voedsel zit. Hierbij geeft hij ook aanbevelingen die doen denken aan die van Michael Pollan. (Zie ook links hieronder)

Hij kan hiervoor geboekt worden. Meer informatie: 030 2280315, redactie@bouillonmagazine.nl