Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: bietensalade volgens Michiel Bussink

Bietjes2

Een recept uit Ik eet, dus ik ben van Michiel Bussink

Ingrediënten

6 bietjes
olijfolie
balsamico-azijn
bosje bieslook
peper en zout

Bereiding

Koken in water is zonde, dat gaat ten koste van de smaak. Gewoon een paar uurtjes in aluminiumfolie op een smeulend vuurtje van je zelf gehakte hout laten stoven. Of vooruit, vooralsnog in de oven.

Doe de bietjes in een gietijzeren pan in een op 150 graden voorverwarmde oven. Controleer met een vork of ze na zo'n twee uur gaar zijn. Als ze afgekoeld zijn, schil er af, in kleine blokjes snijden, een paar flinke scheuten olijfolie, twee eetlepels balsamico-azijn, gesnipperde bieslook, peper en zout erdoor roeren. Uurtje laten staan en een fantastische salade die niemand je afpakt.

Jansen, Will

categorieën: personen

willjansen

De culinair filosoof, schrijver en hoofdredacteur van het culinaire literaire tijdschrift Bouillon, Will Jansen heeft het boekje 'Wat zit er in uw eten' vertaald omdat hij de inhoud zo schokkend vond.

Naast zijn werkzaamheden als uitgever geeft Will Jansen ook lezingen over onder andere hoe de overheid omgaat met de voedselveiligheid (laks) en wat er allemaal voor chemische troep in ons in voedsel zit. Hierbij geeft hij ook aanbevelingen die doen denken aan die van Michael Pollan. (Zie ook links hieronder)

Hij kan hiervoor geboekt worden. Meer informatie: 030 2280315, redactie@bouillonmagazine.nl