Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: Doperwtenburgers

Verse doperwten

Deze burgers worden met verse doperwten of kapucijners gemaakt. Het is niet erg als ze wat ouder zijn, dan moeten ze misschien wel iets langer koken om goed gaar te worden.

Ingrediënten

- 400 gram gare doperwten of kapucijners
- 2 koppen gare rijst of gekookte havervlokken
- 1 kleine ui, fijngehakt
- 1 kleine rode paprika
- 1 verse chilipeper, naar behoefte
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 3 theelepels gedroogde of verse kruiden als oregano, tijm, salie
- zout en peper
- olie

Bereiding

Als je chili wilt gebruiken, verwijder dan de zaadjes en hak de chili fijn.
Doe hetzelfde met de paprika.

Pureer of stamp de erwten.

Meng alle ingrediënten behalve de olie tot een stevige massa.
Vorm met natte handen schijven. Bak deze een paar minuten per kant in een pan met hete olie. Of rooster ze op de barbeque.

Jansen, Will

categorieën: personen

willjansen

De culinair filosoof, schrijver en hoofdredacteur van het culinaire literaire tijdschrift Bouillon, Will Jansen heeft het boekje 'Wat zit er in uw eten' vertaald omdat hij de inhoud zo schokkend vond.

Naast zijn werkzaamheden als uitgever geeft Will Jansen ook lezingen over onder andere hoe de overheid omgaat met de voedselveiligheid (laks) en wat er allemaal voor chemische troep in ons in voedsel zit. Hierbij geeft hij ook aanbevelingen die doen denken aan die van Michael Pollan. (Zie ook links hieronder)

Hij kan hiervoor geboekt worden. Meer informatie: 030 2280315, redactie@bouillonmagazine.nl