Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: wortel-kokossoep

Wortel

De opgegeven hoeveelheden zijn uiteraard geen strikte regels.

Ingrediënten

- 2 grote winterwortels
- 1 grote ui
- olijfolie
- knoflook
- kerrie
- tijm
- kardamom (klein snufje)
- laospoeder
- water (ongeveer een halve tot 3/4 liter)
- bouillon
- shoyu
- een half tot een heel blikje kokosmelk
- halve prei
- peper
- zout

Bereiding

De wortel en ui in kleine stukjes smoren in olijfolie. De knoflook toevoegen en even meesmoren.
Kerrie, tijm, kardamom en laospoeder toevoegen. Eventueel een beetje shoyu erbij. Dan het water met de bouillon en de kokosmelk erbij en alles gaar laten koken. Het moet een vrij dikke soep worden.
Met de staafmixer de soep pureren.
De prei, heel fijngesneden, op het laatst even meekoken.
Naar smaak peper en zout toevoegen.

Kapucijners

categorieën: producten

Verse kapucijners zijn meestal maar heel kort te koop. Net als tuinboontjes en peultjes. Als je ze lekker vindt, koop en eet er dan zoveel mogelijk van, zodat je daarna weer een jaar zonder kan. Verse kapucijners smaken anders dan de gedroogde of die uit een potje. Je kan ze even (5 tot 15 minuten, hoe verser hoe korter) koken, en eten met een salade en gebakken aardappeltjes. Een heerlijk (vroeg)-zomers maaltje.