Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: kikkererwten-broccoli-stoofpot

Gedroogde tomaten

Ingrediënten voor twee personen

- 100 gram kikkererwten (gedroogd)
- 400 gram broccoli
- olie
- 1 ui
- 8 gedroogde tomaten
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 teen knoflook
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 tl chilipoeder

Bereiding

Week de kikkererwten een nacht en kook ze vervolgens in schoon water 1 1/2 uur of tot ze gaar zijn. Dit is afhankelijk van de ouderdom van de peulvruchten.
Week de gedroogde tomaten een paar uur, dit weekwater niet weggooien.

In een hoge bakpan de olie gieten en meteen de ui erbij doen. Langzaam laten garen.
De broccoli inclusief de (geschilde) steel in stukjes, roosjes, toevoegen. Het vuur niet te hoog zetten.
Na een paar minuten rest van de ingrediënten toevoegen. Ook het weekwater van de tomaten en eventueel nog een scheutje water.

Dit even goed heet laten worden en daarna op een laag vuur nog ongeveer 15 minuten laten sudderen.

Serveersuggestie

Als je behoefte hebt aan een graan erbij is bulghur, gierst of cous cous een goede combinatie.
Ook erg lekker hierbij is een yofuknoflooksaus.

Keurmerk en logo

- Agriculture Biologique (AB)
- AH keurmerk
- AH Biologisch
- Basel-soja
- bd
- Beschermde Geografische Aanduiding (BGA)
- Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB)
- bio +
- Biogarantie-label
- Biologica
- Bio mijn natuur
- Bio Siegel
- British Farm Standard Label (Groot-Brittannië)
- Conservation Grade
- Demeter
- Der Blaue Engel
- Der Grüne Punkt
- EKO
- Eko oke
- Erkend streek-product
- EU logo Biological farming
- Europees Ecolabel
- Fair Trade
- Flandria (België, Vlaanderen)
- Gegarandeerde Traditionele Specialiteit (GTS)
- Gezonde keuze (AH)
- Greenseal
- Good Environmental Choice (Zweden)
- Halal correct
- Ik kies bewust
- Marque NF Environment (Frankrijk)
- Max Havelaar
- Milieukeur
- Nature & More
- Oké Max Havelaar
- Organic Farming
- Proefkoneen
- Qualität und Sicherheit
- SLT groentebewerkingsbedrijven
- Soil Assocation
- UTZ Certified
- Vegan keurmerk
- V-keurmerk