Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: Doperwtenburgers

Verse doperwten

Deze burgers worden met verse doperwten of kapucijners gemaakt. Het is niet erg als ze wat ouder zijn, dan moeten ze misschien wel iets langer koken om goed gaar te worden.

Ingrediënten

- 400 gram gare doperwten of kapucijners
- 2 koppen gare rijst of gekookte havervlokken
- 1 kleine ui, fijngehakt
- 1 kleine rode paprika
- 1 verse chilipeper, naar behoefte
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 3 theelepels gedroogde of verse kruiden als oregano, tijm, salie
- zout en peper
- olie

Bereiding

Als je chili wilt gebruiken, verwijder dan de zaadjes en hak de chili fijn.
Doe hetzelfde met de paprika.

Pureer of stamp de erwten.

Meng alle ingrediënten behalve de olie tot een stevige massa.
Vorm met natte handen schijven. Bak deze een paar minuten per kant in een pan met hete olie. Of rooster ze op de barbeque.

Keurmerk en logo

- Agriculture Biologique (AB)
- AH keurmerk
- AH Biologisch
- Basel-soja
- bd
- Beschermde Geografische Aanduiding (BGA)
- Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB)
- bio +
- Biogarantie-label
- Biologica
- Bio mijn natuur
- Bio Siegel
- British Farm Standard Label (Groot-Brittannië)
- Conservation Grade
- Demeter
- Der Blaue Engel
- Der Grüne Punkt
- EKO
- Eko oke
- Erkend streek-product
- EU logo Biological farming
- Europees Ecolabel
- Fair Trade
- Flandria (België, Vlaanderen)
- Gegarandeerde Traditionele Specialiteit (GTS)
- Gezonde keuze (AH)
- Greenseal
- Good Environmental Choice (Zweden)
- Halal correct
- Ik kies bewust
- Marque NF Environment (Frankrijk)
- Max Havelaar
- Milieukeur
- Nature & More
- Oké Max Havelaar
- Organic Farming
- Proefkoneen
- Qualität und Sicherheit
- SLT groentebewerkingsbedrijven
- Soil Assocation
- UTZ Certified
- Vegan keurmerk
- V-keurmerk