Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: appelkruimel

Appel2

Ingrediënten

8 appels
1 kopje havermout
½ kopje volkorenmeel
1/3 kopje gemalen hazelnoten
½ kopje olie
½ kopje diksap
2 theelepels kaneel
½ theelepel zout
½ kopje rozijnen

Bereiding

Appels schillen en in plakjes in een ingevette ovenschaal doen. Daaroverheen de rozijnen strooien.
In een schaal de rest van de ingrediënten mengen en over de appels verdelen. Ondertussen de oven voorverwarmen.
25 minuten op 190 graden in een voorverwarmde oven bakken.

Serveersuggestie

Lekker met soja-vanillevla of ijs.

Klein vegetarisch woordenboek

categorieën: boeken, filosofie

leinvegetarischwoordenboek

Auteur: Christina de Vries
Uitgever: Ankh-Hermes
ISBN: 90 202 0786 5

Dit boekje is wat het zegt; een klein woordenboekje met een redelijk aantal begrippen (bijna 200) die in de vegetarische keuken gebruikt worden. Vooral algemene termen als granen, peulvruchten en kruiden worden behandeld.

Het boekje stamt uit 1990 en de meer moderne begrippen als vleesvervangers (quorn, valess) komen er niet in voor.