Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: pasta met pesto

Zevenblad1

Ingrediënten

voor de pesto:
zevenblad, rucola en/of basilicum
olijfolie
pijnboompitjes
gistvlokken
knoflook
peper
zout

voor de pasta (spaghetti, macaroni of iets anders):
pasta
ui
knoflook
olijfolie
olijven

Bereiding

Pesto: meng alle ingrediënten in een vijzel of maal alles fijn met een staafmixer.

Kook de pasta beetgaar. Afspoelen onder koud water en uit laten lekken.
In een bakpan of wok de olie langzaam verwarmen. Meteen al de fijngesneden ui en knoflook meebakken, pas op dat de knoflook niet te bruin wordt. Als de uien mooi glazig zijn de pasta erbij bakken. Pesto en gehalveerde olijven (zonder de pitten) erdoor roeren en opdienen.

Serveersuggestie

Lekker met een frisse groene salade, van onkruid (boerenwormkruid, zuring, melde, zevenblad etc.) uit eigen tuin ofzo.

Klein vegetarisch woordenboek

categorieën: boeken, filosofie

leinvegetarischwoordenboek

Auteur: Christina de Vries
Uitgever: Ankh-Hermes
ISBN: 90 202 0786 5

Dit boekje is wat het zegt; een klein woordenboekje met een redelijk aantal begrippen (bijna 200) die in de vegetarische keuken gebruikt worden. Vooral algemene termen als granen, peulvruchten en kruiden worden behandeld.

Het boekje stamt uit 1990 en de meer moderne begrippen als vleesvervangers (quorn, valess) komen er niet in voor.