Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: bataat en pompoenpuree

Bataat

Ingrediënten

1 bataat (zoete aardappel)
water
1/2 kleine pompoen
2 theelepels kaneel
1 eetlepel chilipoeder
1 theelepel komijn
olijfolie
3 eetlepels gomasio

Bereiding

- Schil de bataat en snijd 'm in kleine blokjes. Zet deze op in ruim water en alle kruiden behalve de gomasio.

- Halveer de pompoen en haal de pitjes eruit. (Als je deze droogt en bewaart kan je ze weer gebruiken om te zaaien, je kan ze ook roosteren en opeten.)
Schil de pompoen en snijd deze ook in kleine blokjes. Omdat pompoen veel sneller gaar is dan de bataat doe je deze pas bij de bataat als die al een minuut of 7 gekookt heeft. Daarna alles nog even koken tot de pompoen zacht is.

- Dan afgieten en olijfolie en de gomasio toevoegen. Alles stampen tot puree.

Serveersuggestie

Deze puree combineert goed met broccoli en een kikkererwtenschotel.

Klein vegetarisch woordenboek

categorieën: boeken, filosofie

leinvegetarischwoordenboek

Auteur: Christina de Vries
Uitgever: Ankh-Hermes
ISBN: 90 202 0786 5

Dit boekje is wat het zegt; een klein woordenboekje met een redelijk aantal begrippen (bijna 200) die in de vegetarische keuken gebruikt worden. Vooral algemene termen als granen, peulvruchten en kruiden worden behandeld.

Het boekje stamt uit 1990 en de meer moderne begrippen als vleesvervangers (quorn, valess) komen er niet in voor.