Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: oliekoek

Olijfolie

Een oliekoek is een variant op de bekende boterkoek.


Ingrediënten

700 gram gebuild meel
250 ml olie
400 gram rijstestroop
½ theelepel zout
geraspte citroenschil
2 eetlepels water

Bereiding

Alles met elkaar mengen en in een ingevette springvorm doen.
Bakken in de voorverwarmde oven op 225 graden, ongeveer 25 minuten.

Klein vegetarisch woordenboek

categorieën: boeken, filosofie

leinvegetarischwoordenboek

Auteur: Christina de Vries
Uitgever: Ankh-Hermes
ISBN: 90 202 0786 5

Dit boekje is wat het zegt; een klein woordenboekje met een redelijk aantal begrippen (bijna 200) die in de vegetarische keuken gebruikt worden. Vooral algemene termen als granen, peulvruchten en kruiden worden behandeld.

Het boekje stamt uit 1990 en de meer moderne begrippen als vleesvervangers (quorn, valess) komen er niet in voor.