Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: dadel-kokoschutney

Kokos

Ingrediënten

60 gr geraspte kokos
verse koriander (mag een flinke hand zijn)
5 grote dadels (pitten verwijderen)
sap van 1 limoen
1 el appelstroop in 2 el water opgelost
een teentje knoflook
wat zout
snufje cayenne-peper

Bereiding

Giet 75 ml water op de kokos en laat het een half uurtje staan tot de kokos het water opgenomen heeft. Maal vervolgens alles met een staafmixer fijn en door elkaar.

Serveersuggestie

Lekker bij gerechten die wat Indiaas gekruid zijn.

knabbel en babbel 11 tomaten en aubergines

categorieën: Permacultuur, Project: knabbel en babbel

tomatenoogst aubergines

Terwijl de tuin lang niet oplevert wat de bedoeling was, zijn er een paar gewassen die het bijzonder goed doen: tomaten en aubergines.
Zowel in de tuin als in huis als op het balkon hangen er tientallen tomaten aan diverse struiken. Ondanks de hagelschade van een tijdje terug en het gebrek aan bestuivers in de kas (zie knabbel en babbel 08), begint het nu toch goed te lopen.
Nadeel is wel dat de vruchten zodra ze beginnen te kleuren (rood of geel) aangevreten worden door...?

Daarom pluk ik ze nu, terwijl ze nog groen zijn. Worden ze minder zoet dan wanneer ze aan de plant kleuren, maar dan kan ik ze in ieder geval zelf opeten!

Aubergines

Ook de aubergines beginnen te groeien. Ik heb ze nog nooit gekweekt, dus kijk ik elke dag mijn ogen uit. Ze groeien zo hard. Aan de planten hangen nog veel meer bloemetjes. Als dat allemaal vruchten worden, ben ik benieuwd of die planten overeind blijven: het is toch een heel gewicht dat eraan komt te hangen.