Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: kokos-citroen-taart

Citroen

Ingrediënten

1 pakje moutbiscuit (200 gram)
150 gram plantaardige margarine
1 pakje sojavanillevla (½ liter)
1 blikje kokosmelk (400 ml)
1 zakje agar-agar
citroenrasp van 2 citroenen

Bereiding

Verkruimel de moutbiscuit en smelt de margarine. Meng de biscuitkruimels door de margarine en stort in een springvorm. Goed aanduwen en laten afkoelen.

Meng de vanillevla, kokosmelk, citroenrasp en agar-agar met de staafmixer. Dit mengsel langzaam verhitten in een pan en een paar minuten zachtjes door laten koken. Tijdens het verhitten en koken goed blijven doorroeren.

Over de taartbodem gieten en af laten koelen in de vorm. Twee uur in de koelkast zetten voor serveren.

knabbel en babbel 11 tomaten en aubergines

categorieën: Permacultuur, Project: knabbel en babbel

tomatenoogst aubergines

Terwijl de tuin lang niet oplevert wat de bedoeling was, zijn er een paar gewassen die het bijzonder goed doen: tomaten en aubergines.
Zowel in de tuin als in huis als op het balkon hangen er tientallen tomaten aan diverse struiken. Ondanks de hagelschade van een tijdje terug en het gebrek aan bestuivers in de kas (zie knabbel en babbel 08), begint het nu toch goed te lopen.
Nadeel is wel dat de vruchten zodra ze beginnen te kleuren (rood of geel) aangevreten worden door...?

Daarom pluk ik ze nu, terwijl ze nog groen zijn. Worden ze minder zoet dan wanneer ze aan de plant kleuren, maar dan kan ik ze in ieder geval zelf opeten!

Aubergines

Ook de aubergines beginnen te groeien. Ik heb ze nog nooit gekweekt, dus kijk ik elke dag mijn ogen uit. Ze groeien zo hard. Aan de planten hangen nog veel meer bloemetjes. Als dat allemaal vruchten worden, ben ik benieuwd of die planten overeind blijven: het is toch een heel gewicht dat eraan komt te hangen.