Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: rozijnenchutney

Rozijnen

Ingrediënten

150 gram rozijnen (een nacht geweekt)
gemberwortel (ongeveer 2 centimeter dik, geschild en geraspt)
eetlepel kokos (geraspt)
scheutje diksap

Bereiding

Alles in blender of staafmixer goed mixen. In koelkast paar uur af laten koelen.

Serveersuggestie

Lekker bij bijvoorbeeld een curry.

Kraailook

categorieën: producten

kraailook

Allium vineale. - Synoniemen: wilde ajuin, wilde ui.

Kraailook is een in het wild voorkomende soort look. Het lijkt erg sterk op de gewone bieslook, alleen de stengels zijn wat taaier en de bloemen blijven kleiner en zijn steviger.
Kraailook groeit in weilanden en bermen, in grasland en achter de duinen.

Het blad van kraailook kan gegeten worden als bieslook; de wortelbolletjes hebben een sterke knoflooksmaak en kunnen dus ook ook in plaats hiervan gebruikt worden.