Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: aardappels met spinazie

Aardappel met spinazie

Ingrediënten

(voor 2 personen)
- 400 gram aardappels
- 600 gram spinazie, het liefst de wilde variant
- 4 eetlepels olie
- klein handje gistvlokken
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- snufje zout en peper

Bereiding

De aardappels schillen of boenen en in stukken snijden. Opzetten in water, aan de kook brengen en ongeveer 5 minuten laten koken. Ze moeten in ieder geval nog niet gaar zijn.
Afgieten in een vergiet en even laten staan om ze zo droog mogelijk te laten worden.

De spinazie wassen en in stukken scheuren, eventueel de nerven eruit halen.

In een bakpan olie verwarmen. De aardappels erbij doen en het vuur hoog zetten. Als ze bruin worden het vuur lager zetten en de aardappels gaar laten worden.
De in ringen gesneden ui en de knoflook erbij.

Als de aardappels gaar zijn, de spinazie, de gistvlokken, peper en zout toevoegen. Goed roeren. De spinazie kan er waarschijnlijk niet allemaal in een keer bij, maar dat komt snel genoeg aangezien spinazie heel snel slinkt. Dan meteen van het vuur halen en opdienen.

Serveersuggestie

Lekker hierbij is een yofu-knoflooksausje.
Dit gerecht is ook erg lekker met blauwe aardappels, het ziet er dan heel speciaal uit (zie foto).

Krachtvoer

categorieën: boeken

krachtvoer

Auteur: Antoinette Hertsenberg
Illustrator: Len Munnik
Uitgever: Karakter Uitgevers B.V.
ISBN: 978 90 6112 918 9

Recensie door Johanneke

Krachtvoer is een kinderboek over Klaas, die op zijn verjaardag ontdekt dat hij anders is dan zijn vriendjes omdat hij geen vlees eet.
Als hij logeert bij zijn oma legt zij uit waarom zij dat ook niet doet. Ze vertelt over de bijzondere eigenschappen van koeien, varkens, kippen en vissen. En dat je heel groot en sterk kan worden door alleen planten te eten, net als veel andere dieren.

Het verhaal wordt duidelijk en eenvoudig verteld. De pagina's zijn rijk geïllustreerd met grappige tekeningen van Len Munnik.