Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: indiase bloemkool met linzenschotel

Rode linzen1

Ingrediënten voor 4 personen

- 200 g gare linzen
- 1 kleine bloemkool
- olijfolie
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel cajunkruiden
- 200 gram verse spinazie
- 3 eetlepels currypasta

Bereiding

- Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze een minuut of 5, zet dan het vuur uit en laat ze in het water nagaren.
- Verwarm de olie en bak hierin de linzen met de ui, knoflook en kruiden.
- Was de spinazie en scheur in stukken.
- Voeg dan de spinazie, de afgegoten bloemkool en de currypasta toe en laat nog even goed opwarmen onder voortdurend roeren.

Kruisbes

categorieën: producten

Ribes Grossularia of Ribes Uva-Crispa.

Groene, gele of rode, soms enigszins behaarde bes. Rond of langwerpig van vorm, ongeveer 3,5 cm in doorsnede.
De smaak varieert van zuurzoet tot zoet. Kan vers gegeten worden, maar wordt ook verwerkt tot jam.

Enkele rassen zijn:
- Achilles
- Whinham’s Industry
- Whitesmith