Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: bataat en pompoenpuree

Bataat

Ingrediënten

1 bataat (zoete aardappel)
water
1/2 kleine pompoen
2 theelepels kaneel
1 eetlepel chilipoeder
1 theelepel komijn
olijfolie
3 eetlepels gomasio

Bereiding

- Schil de bataat en snijd 'm in kleine blokjes. Zet deze op in ruim water en alle kruiden behalve de gomasio.

- Halveer de pompoen en haal de pitjes eruit. (Als je deze droogt en bewaart kan je ze weer gebruiken om te zaaien, je kan ze ook roosteren en opeten.)
Schil de pompoen en snijd deze ook in kleine blokjes. Omdat pompoen veel sneller gaar is dan de bataat doe je deze pas bij de bataat als die al een minuut of 7 gekookt heeft. Daarna alles nog even koken tot de pompoen zacht is.

- Dan afgieten en olijfolie en de gomasio toevoegen. Alles stampen tot puree.

Serveersuggestie

Deze puree combineert goed met broccoli en een kikkererwtenschotel.

Landbouw

landbouw

Landbouw is een zo uitgebreid begrip dat ik dit onderwerp verdeeld heb in meerdere categorieën. De categorieën die nog niet linken of nog leeg zijn, worden binnenkort behandeld.

- Inleiding landbouw

- Alternatieve landbouw (zie ook biologische landbouw en permacultuur)

- Bio-industrie

- Biologische landbouw

- Genetische modificatie (manipulatie)

- Landbouw algemeen, een restcategorie waar van alles in zit dat op zichzelf staat of (nog) niet in een aparte categorie valt.

- Permacultuur

- Soja

- Tuinieren

- Veeteelt