Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: aardappel-ui-ovenschotel

Aardappel

Ingrediënten

aardappels
uien
zout
peper
nootmuskaat
sojamelk
margarine

Bereiding

De aardappels en de uien in plakken snijden. In een ovenschaal eerst een laagje aardappels en dan een laag uienschijven leggen. Op elke laag aardappels zout, peper en/of nootmuskaat strooien. Dit herhalen tot alles (de aardappels en de uien) op zijn.
Op het laast klontjes margarine erop leggen en de sojamelk er in gieten. Niet te weinig.

In een voorverwarmde oven (plusminus 200 graden) zetten en na een half uur prikken of de aardappels gaar zijn en controleren of het niet droogkookt. Eventueel melk toevoegen.
Als de aardappels gaar zijn opdienen.

Serveersuggestie

Serveren met een spitskoolsalade.

Landbouw in een leesbaar landschap

categorieën: boeken

landbouw_in_een_leesbaar_landschap

Auteurs: Karina Hendriks en Derk Jan Stobbelaar
Uitgever: Blauwdruk
ISBN: 978 90 75271 096

Van de uitgever:

Mensen willen landschappen met een eigen identiteit, landschappen die meer bieden dan alleen ruimte voor voedselproductie. Toch neemt de landschapskwaliteit af en het ruimtegebrek toe. De landbouw, op zoek naar mogelijkheden om voort te blijven bestaan, werpt zich schoorvoetend weer op als beheerder van het landschap.
Vooral van biologische landbouw wordt verwacht dat ze bijdraagt aan een aantrekkelijk landelijk gebied.

Maar wat is landschapskwaliteit en welke rol kan de landbouw, als grootste grondgebruiker in Nederland, hierbij werkelijk spelen? Na uitgebreid onderzoek in de streken West-Friesland, Waterland en Drenthe geven Karina Hendriks en Derk Jan Stobbelaar in ‘Landbouw in een leesbaar landschap’ antwoord op deze vragen.

Dit boek kwam mede tot stand dankzij financiële ondersteuning van het Stimuleringsfonds voor Architectuur.