Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: spaghetti met rucola

Rucola

Ingrediënten

200 gram spaghetti
2 teentjes knoflook
200 gram rucola
2 tomaten
2 eetlepels olijfolie
60 milliliter groentebouillon
3 eetlepels balsamicoazijn
0,5 theelepel zout
gemalen peper
eventueel 80 gram gistvlokken
60 gram pijnboompitten

Bereiding

Kook de spaghetti volgens gebruiksaanwijzing. Giet 'm af en laat 'm uitlekken. Doe terug in de pan en houd 'm warm.

Pel en pers de teentjes knoflook, was de rucola en slinger 'm droog. Scheur de blaadjes in stukken.

Was de tomaten en snij ze in stukken.

Verhit de olijfolie en bak hierin de knoflook. Voeg de bouillon, de azijn, peper en zout toe en breng alles aan de kook.

Neem de pan van het vuur en roer er de pasta, rucola en blokjes tomaat door.

Verdeel de spaghetti over vier borden en bestrooi 'm met gistvlokken en pijnboompitten; serveer direct.

Landbouw in een leesbaar landschap

categorieën: boeken

landbouw_in_een_leesbaar_landschap

Auteurs: Karina Hendriks en Derk Jan Stobbelaar
Uitgever: Blauwdruk
ISBN: 978 90 75271 096

Van de uitgever:

Mensen willen landschappen met een eigen identiteit, landschappen die meer bieden dan alleen ruimte voor voedselproductie. Toch neemt de landschapskwaliteit af en het ruimtegebrek toe. De landbouw, op zoek naar mogelijkheden om voort te blijven bestaan, werpt zich schoorvoetend weer op als beheerder van het landschap.
Vooral van biologische landbouw wordt verwacht dat ze bijdraagt aan een aantrekkelijk landelijk gebied.

Maar wat is landschapskwaliteit en welke rol kan de landbouw, als grootste grondgebruiker in Nederland, hierbij werkelijk spelen? Na uitgebreid onderzoek in de streken West-Friesland, Waterland en Drenthe geven Karina Hendriks en Derk Jan Stobbelaar in ‘Landbouw in een leesbaar landschap’ antwoord op deze vragen.

Dit boek kwam mede tot stand dankzij financiële ondersteuning van het Stimuleringsfonds voor Architectuur.