Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: gegratineerde venkel

Venkel

Ingrediënten

- 2 venkelknollen, in dunne plakjes
- sap van 2 citroenen
- 300 ml sojaroom
- 1 eetlepel rijststroop

Voor het gegratineerde laagje:
- 80 g havervlokken
- 80 g paneermeel
- 40 g bloem
- 50 g margarine

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Kook de venkel 5 minuten in water met 2 eetlepels citroensap. Spoel de venkel af met koud water en laat uitlekken op een vergiet.

Meng de venkel met de rest van het citroensap en de rijststroop. Doe het mengsel in een ovenschaal en giet er de sojaroom bij.

Meng voor het kruimellaagje de havervlokken, bloem en het paneermeel.
Verhit de margarine en giet over het haver-vlokkenmengsel. Strooi dit over de venkel.

Zet de schotel 30 minuten in de oven.

Landbouw in een leesbaar landschap

categorieën: boeken

landbouw_in_een_leesbaar_landschap

Auteurs: Karina Hendriks en Derk Jan Stobbelaar
Uitgever: Blauwdruk
ISBN: 978 90 75271 096

Van de uitgever:

Mensen willen landschappen met een eigen identiteit, landschappen die meer bieden dan alleen ruimte voor voedselproductie. Toch neemt de landschapskwaliteit af en het ruimtegebrek toe. De landbouw, op zoek naar mogelijkheden om voort te blijven bestaan, werpt zich schoorvoetend weer op als beheerder van het landschap.
Vooral van biologische landbouw wordt verwacht dat ze bijdraagt aan een aantrekkelijk landelijk gebied.

Maar wat is landschapskwaliteit en welke rol kan de landbouw, als grootste grondgebruiker in Nederland, hierbij werkelijk spelen? Na uitgebreid onderzoek in de streken West-Friesland, Waterland en Drenthe geven Karina Hendriks en Derk Jan Stobbelaar in ‘Landbouw in een leesbaar landschap’ antwoord op deze vragen.

Dit boek kwam mede tot stand dankzij financiële ondersteuning van het Stimuleringsfonds voor Architectuur.