Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: gevulde pompoen uit de oven

Pompoen1

Ingrediënten

1 middelgrote oranje pompoen
300 gram spruitjes (net niet gaar gekookt)
300 gram kastanjes (net niet gaar, geschild)
kerrie
gomasio (zeezout met sesamzaad)

Bereiding

De pompoen wassen. Het bovenstuk, met steel, eraf snijden, zodanig dat er een gat ontstaat met een diameter van +/- 10 cm. Door dit gat de pompoen uithollen met een lepel.
Aan de onderkant ook een schijf afsnijden maar hier moet geen gat komen. Dit dient om de pompoen neer te kunnen zetten.

De uitgeholde pompoen koken in een ruime pan water, de pompoen moet in zijn geheel onder water. Het deksel, met de steel, ook meekoken.
Ongeveer een kwartier laten koken. De pompoen moet niet helemaal gaar zijn.

Ondertussen de (bijna gaargekookte) kastanjes en spruitjes een beetje verkruimelen en mengen met de kerrie en gomasio.
Met dit mengsel de pompoen vullen.

De gevulde pompoen ongeveer 20 minuten à een half uur in een op 200 graden voorverwarmde oven doen (ook het 'deksel' van de pompoen).
Prikken met een vork of de pompoen gaar is. Zo ja, met deksel erop opdienen en aan tafel snijden en verdelen.

Serveersuggestie

Serveren met gierst en een yofuknoflooksaus.

Lekker Gec

categorieën: filosofie, Landbouw algemeen, uit eten

Gec

Lekker Gec (Gents Ecologisch Centrum) is een biologisch vegetarisch/veganistisch eet- en theehuis.

Doelstelling en beschrijving van de organisatie

Het ondernemen en promoten van initiatieven ter ondersteuning van een ecologische leefwijze.
Gehuisvest in het Gents Ecologisch Centrum runt Sogo Bia het gecertificeerd biologisch vegetarisch eet- en theehuis 'Lekker Gec', het bio-landbouwproject 'de Lekker Gecke Spruit' en 'Lekker Duurzaam' als educatief project.
In 'Lekker Gec' bieden ze evenwichtige en gezonde, veganistische maaltijden met sociaal-economisch verantwoorde prijzen aan. Zowel in het restaurant als op evenementen buitenshuis (Gentse feesten, festivals, recepties, etc.).

Eigen teelt en samenwerking met lokale bio-landbouw zorgen voor een minimale ecologische voetafdruk.

Verder biedt het restaurant ruimte aan een documentatiecentrum, tentoonstellingen, debatavonden en eco-design.

Met De Lekker Gecke Spruit, de educatieve moestuin, promoot men biologisch & ecologisch tuinieren. Ze kweken er groenten, kruiden, fruit en eetbare bloemen. Tevens zijn ze partner in het natuurbeheer van De Warmoeshoek.

Openingstijden

Lekker Gec is dagelijks geopend van 12.00 tot 21.00 uur, uitgezonderd op maandag.
Dagschotel van 12.00 tot 14.00 uur, en van 18.00 tot 20.00 uur.

Adres

Koningin Maria Hendrikaplein 5-6, 9000 Gent
E-mail voor reserveren: lekkergec at yahoo.com
Telefoon: 09/242 87 50
Site: http://lekkergec.be/