Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: wortel-radijsjes-puree

Wortel

Deze puree kan net als andere groente- en peulvruchten-purees en smeersels gebruikt worden als onderdeel in de warme maaltijd, maar ook als broodbeleg of als dipsaus. Je kan 'm dikker of vloeibaarder maken door te variëren met de hoeveelheid olijfolie.
Onderstaand gerecht kan gegeten worden van het vroege voorjaar tot in de zomer.

Ingrediënten

- 250 gram jonge worteltjes
- 250 gram radijsjes
- 2 uien
- stukje gemberwortel, geschild
- theelepel kerriepoeder of andere kruiden naar smaak
- olijfolie
- zout en peper

Bereiding

Maak de wortels en de radijsjes schoon, schil de uien en snijd alles in stukken. Kook ze gaar in een bodempje water, dit duurt een minuut of 10.
Laat ze uitlekken en bewaar het vocht voor bv. een bouillon.

Rasp de gemberwortel en fruit dit met de kruiden in een beetje olie.

Meng alle ingrediënten met een vork of een staafmixer. Giet meer olie erbij om een smeuïger smeerseltje te krijgen.

Making the Connection - Why Vegan?

categorieën: films, Theorieën over gezonde voeding

Een film over de vele voordelen van een veganistische levensstijl. Geproduceerd in samenwerking met the vegan society.

Do you have to choose between a healthy, fun, modern lifestyle and a fair, sustainable, compassionate lifestyle? No, you can have it all! Watch Making the Connection and decide for yourself. Making the Connection is a new film which invites you on a journey – together with a chef, a farmer, an MP, an athlete, a dietitian, a poet. Explores an exciting lifestyle which combines delicious, healthy food with tackling many of the global challenges facing us today.