Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: pastasaus

Aubergine

Ingrediënten

aubergine
olijfolie
ui
paprika
paprikapoeder
oregano
cayennepeper
basilicum
tomatenpuree
knoflook
gistvlokken
water

Bereiding

Begin met de aubergine te schillen en in stukjes of plakjes te snijden. Meteen daarna bakken in (veel) olijfolie op hoog vuur. Daarna ui, paprika, knoflook en alle kruiden behalve de basilicum toevoegen.

Vuur hoog houden en blijven roeren. Ongeveer 10 minuten. Dan water, tomatenpuree en gistvlokken toevoegen.

Een half uur op een laag vuur laten pruttelen. Af en toe doorroeren. Op het allerlaatst de basilicum erdoor roeren.

Making the Connection - Why Vegan?

categorieën: films, Theorieën over gezonde voeding

Een film over de vele voordelen van een veganistische levensstijl. Geproduceerd in samenwerking met the vegan society.

Do you have to choose between a healthy, fun, modern lifestyle and a fair, sustainable, compassionate lifestyle? No, you can have it all! Watch Making the Connection and decide for yourself. Making the Connection is a new film which invites you on a journey – together with a chef, a farmer, an MP, an athlete, a dietitian, a poet. Explores an exciting lifestyle which combines delicious, healthy food with tackling many of the global challenges facing us today.