Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: walnoot-abrikoos-cake

Walnoot2

Ingrediënten

pond zelfrijzend bakmeel
flinke scheut olie, liefst notenolie
flinke scheut appeldiksap
gepelde en in stukjes gebroken walnoten
in stukjes gesneden abrikozen (de oranje zijn vrijwel altijd gezwaveld, liever de bruine, biologische nemen)
zoveel water dat het een dikke, stevige maar nog wel door te roeren massa wordt
kaneel
een snufje zout

Bereiding

Alle ingrediënten stevig mengen met een houten lepel, evt. de steel gebruiken, en in een ingevet of met bakpapier bekleed bakblik gieten.

Oven voorverwarmen op ongeveer 180 graden en de cake in ongeveer 80 minuten mooi bruin en gaar bakken.

Making the Connection - Why Vegan?

categorieën: films, Theorieën over gezonde voeding

Een film over de vele voordelen van een veganistische levensstijl. Geproduceerd in samenwerking met the vegan society.

Do you have to choose between a healthy, fun, modern lifestyle and a fair, sustainable, compassionate lifestyle? No, you can have it all! Watch Making the Connection and decide for yourself. Making the Connection is a new film which invites you on a journey – together with a chef, a farmer, an MP, an athlete, a dietitian, a poet. Explores an exciting lifestyle which combines delicious, healthy food with tackling many of the global challenges facing us today.