Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: indiase bloemkool met linzenschotel

Rode linzen1

Ingrediënten voor 4 personen

- 200 g gare linzen
- 1 kleine bloemkool
- olijfolie
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel cajunkruiden
- 200 gram verse spinazie
- 3 eetlepels currypasta

Bereiding

- Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze een minuut of 5, zet dan het vuur uit en laat ze in het water nagaren.
- Verwarm de olie en bak hierin de linzen met de ui, knoflook en kruiden.
- Was de spinazie en scheur in stukken.
- Voeg dan de spinazie, de afgegoten bloemkool en de currypasta toe en laat nog even goed opwarmen onder voortdurend roeren.

Making the Connection - Why Vegan?

categorieën: films, Theorieën over gezonde voeding

Een film over de vele voordelen van een veganistische levensstijl. Geproduceerd in samenwerking met the vegan society.

Do you have to choose between a healthy, fun, modern lifestyle and a fair, sustainable, compassionate lifestyle? No, you can have it all! Watch Making the Connection and decide for yourself. Making the Connection is a new film which invites you on a journey – together with a chef, a farmer, an MP, an athlete, a dietitian, a poet. Explores an exciting lifestyle which combines delicious, healthy food with tackling many of the global challenges facing us today.