Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: andijvie met appel en rozijn

Appel

Ingrediënten

- 4 appels
- citroensap, het liefst van verse citroen
- klont boter of margarine
- krop andijvie
- 4 eetlepels rozijnen
- zout en peper naar smaak

Bereiding

Week de rozijnen een paar uur in koud water of 10 minuten in heet water

Rasp de appels op een grove rasp en besprenkel ze dan met citroensap.

Was de andijvie en snijd het blad in reepjes.

Smelt de boter of margarine in een hoge pan en roer hierin alle ingrediënten behalve het peper en zout.
Schep alles regelmatig om en laat dan een minuut of 8 stoven op een laag vuur met een deksel half op de pan. Eventueel wat water toevoegen als je bang bent dat het droogkookt.

Voeg nu zout en peper naar smaak toe.

Mangold

categorieën: producten

mangold_rood

Dit is een groente die er (in zijn geheel) als supergrote paksoi of (als losse bladeren) als snijbiet uitziet. 
Mangold komt voor in o.a. de kleuren wit/groen, rood en geel.

Bereiden

Mangold kan net als snijbiet en paksoi rauw in een salade gegeten worden, maar doet het ook goed als een vervanging van spinazie in roerbak of stoofschotels. Het slinkt veel minder dan spinazie.
Niet alleen het blad, maar ook de stelen kunnen gegeten worden.