Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: gebakken pastinaak

Pastinaak

Ingrediënten

pastinaak
gomasio
olie

Bereiding

De pastinaak goed schrobben. In plakken van +/- een halve cm dik snijden. Olie heet laten worden in grote koekenpan. De pastinaakschijven erin doen. Bakken als aardappels, ongeveer 15 minuten. Vlak voor het einde gomasio en kerrie erover strooien en even mee laten bakken.

Mangold

categorieën: producten

mangold_rood

Dit is een groente die er (in zijn geheel) als supergrote paksoi of (als losse bladeren) als snijbiet uitziet. 
Mangold komt voor in o.a. de kleuren wit/groen, rood en geel.

Bereiden

Mangold kan net als snijbiet en paksoi rauw in een salade gegeten worden, maar doet het ook goed als een vervanging van spinazie in roerbak of stoofschotels. Het slinkt veel minder dan spinazie.
Niet alleen het blad, maar ook de stelen kunnen gegeten worden.