Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: witlofschuitjes

Sinaasappel

Ingrediënten

3 struikjes witlof
1 grote sinaasappel
½ citroen
cayennepeper
1 rode grapefruit
200 gram gemengde notenpasta (van Horizon of Monki)

Bereiding

Van de witlof 20 mooie blaadjes wassen en droogdeppen. Sinaasappel en citroen uitpersen en het sap zeven. Dit beetje bij beetje door de notenpasta roeren.
Op smaak brengen met de cayennepeper.

De grapefruit dik schillen en de partjes tussen de vliezen uitsnijden.

De witlofblaadjes vullen met de notenpuree en garneren met partjes grapefruit.

Marineren

categorieën: Bereidingstechnieken

Marineren is een voedingsmiddel een tijd in een kruidige vloeistof (marinade) laten weken, dan wel het insmeren met een mengsel van kruiden en/of specerijen en olie. Op deze manier kan een gerecht malser worden, en meer smaak krijgen.

Als marinade kunnen allerlei combinaties gebruikt worden van vloeistof, olie, sojasaus, ketchup, azijn, citroensap, kokosmelk en smaakmakers als kruiden, specerijen, mosterd en dergelijke.