Voedselencyclopedie

inhoud

Recept:Courgette-champignonsoep

Courgettebloem

Ingrediënten

- 1 middelgrote of 2 kleine courgettes
- 1 rode ui
- kastanjechamgignons
- 1 teentje knoflook
- kurkumapoeder
- kerriepoeder
- olijfolie
- sojaroom
- evt. een bouillonblokje.
 

Bereiding

Snij de courgette in plakken en daarna in dobbelsteentje.
 
De ui en knoflook snipperen en in olijfolie zachtjes bakkenKurkuma en kerrie even meebakken.
 
De helft van de champignons erbij en even later alle courgetteblokjes. Daarna de rest van de champignons.
 
Alles even laten bakken, dan een scheut sojaroom toevoegen. Roeren en aanlengen met water tot alles enigszins gebonden is.

Marineren

categorieën: Bereidingstechnieken

Marineren is een voedingsmiddel een tijd in een kruidige vloeistof (marinade) laten weken, dan wel het insmeren met een mengsel van kruiden en/of specerijen en olie. Op deze manier kan een gerecht malser worden, en meer smaak krijgen.

Als marinade kunnen allerlei combinaties gebruikt worden van vloeistof, olie, sojasaus, ketchup, azijn, citroensap, kokosmelk en smaakmakers als kruiden, specerijen, mosterd en dergelijke.