Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: andijviesoep

Ingrediënten (voor 2 tot 3 personen)

1 struik andijvie, in stukjes gesneden en gewassen
50 gram vermicelli
1 kleine ui, in ringen gesneden
liter groentebouillon
eetlepel olijfolie
zout
versgemalen peper

Bereiding

Olijfolie en de ui in grote pan 3 minuten zachtjes fruiten, dan de andijvie toevoegen en een minuutje meefruiten. De bouillon over de andijvie gieten en aan de kook brengen.
Ongeveer een kwartier koken en dan de vermicelli toevoegen en nog ongeveer 10 minuten koken.
Zout en verse peper naar smaak toevoegen.

Serveersuggestie

Soldaatjes (opgebakken stukken boterham) op het bord toevoegen.

Marineren

categorieën: Bereidingstechnieken

Marineren is een voedingsmiddel een tijd in een kruidige vloeistof (marinade) laten weken, dan wel het insmeren met een mengsel van kruiden en/of specerijen en olie. Op deze manier kan een gerecht malser worden, en meer smaak krijgen.

Als marinade kunnen allerlei combinaties gebruikt worden van vloeistof, olie, sojasaus, ketchup, azijn, citroensap, kokosmelk en smaakmakers als kruiden, specerijen, mosterd en dergelijke.