Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: ontbijtsalade

Rozijnen

Ingrediënten

water

 

gedroogde vijgen
rozijnen
sesamzaadjes
appel
sinaasappel
walnoten
venkel
bleekselderij

Bereiding

De avond ervoor de vijgen, in stukjes gesneden of geknipt, samen met de rozijnen en de sesamzaadjes weken in een schaal. Zet ze ruim onder water, als niet alle vocht wordt opgenomen is dit zeer goed nog te drinken.

's Morgens in de schaal de overige ingrediënten, in stukjes gesneden of gebroken, toevoegen.
Mengen en meteen opeten.

May Contain Labelling

categorieën: Bereidingstechnieken, Handel, producten

Met de term May Contain Labelling wordt de waarschuwing bedoeld waarmee producenten consumenten inlichten over de eventuele kruisbesmettingen (kruiscontaminatie) met andere ingrediënten dan die in een product zitten. In het Nederlands luidt deze waarschuwing bv: 'gemaakt in een bedrijf waar ook ... wordt verwerkt'. Op de puntjes staan dan bepaalde ingrediënten die allergische reacties op kunnen wekken zoals gluten, lupine, pinda's, melk, noten of sesam.