Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: tomatensoep

Oregano1

Ingrediënten

- flinke scheut olijfolie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 4 of 5 tomaten
- 1 eetlepel tomatenpuree
- paprikapoeder
- oregano
- 2 handjes taugé
- 2 eetlepels kokos
- 2 dl water

Bereiding

Olijfolie verwarmen. Hierin de ui fruiten en na een paar minuten de knoflook toevoegen. Goed roeren zodat het niet aanbrandt. De kruiden erdoor doen.
Dan de tomaten, de tomatenpuree en het water erbij. Aan de kook laten komen. Ongeveer 10 à 15 minuten laten pruttelen. Als het te droog dreigt te worden, nog een beetje water toevoegen. Vlak voor opdienen taugé en kokos erdoor.

May Contain Labelling

categorieën: Bereidingstechnieken, Handel, producten

Met de term May Contain Labelling wordt de waarschuwing bedoeld waarmee producenten consumenten inlichten over de eventuele kruisbesmettingen (kruiscontaminatie) met andere ingrediënten dan die in een product zitten. In het Nederlands luidt deze waarschuwing bv: 'gemaakt in een bedrijf waar ook ... wordt verwerkt'. Op de puntjes staan dan bepaalde ingrediënten die allergische reacties op kunnen wekken zoals gluten, lupine, pinda's, melk, noten of sesam.