Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: rodekoolsalade

Venkel

Ingrediënten

voor de salade:
rode kool
appel
venkel
geweekte rozijnen
kiemen

voor de dressing:
milde olijfolie
sojaroom
zout
knoflook
chilimosterd
citroensap of azijn
ahornsiroop

Bereiding

De rode kool raspen. De appel en de venkel in kleine stukjes snijden. De kiemen eventueel ook klein snijden. Dit alles mengen en de geweekte rozijnen toevoegen.

2 keer zoveel sojaroom als olijfolie bij elkaar voegen. De rest er ook bij en met de staafmixer mixen. Even proeven en eventueel iets toevoegen. Het zuur van de citroen of azijn is nodig om de room en de olie te binden tot een consistente massa.

De dressing door de salade mengen.

May Contain Labelling

categorieën: Bereidingstechnieken, Handel, producten

Met de term May Contain Labelling wordt de waarschuwing bedoeld waarmee producenten consumenten inlichten over de eventuele kruisbesmettingen (kruiscontaminatie) met andere ingrediënten dan die in een product zitten. In het Nederlands luidt deze waarschuwing bv: 'gemaakt in een bedrijf waar ook ... wordt verwerkt'. Op de puntjes staan dan bepaalde ingrediënten die allergische reacties op kunnen wekken zoals gluten, lupine, pinda's, melk, noten of sesam.