Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: zoetzure bietjes

Bietjes2

Een lekker bijgerecht bij aardappeltjes bijvoorbeeld.

Ingrediënten

3 bieten
2 zure appels
1 ui
klein pepertje in stukjes, zonder de pitjes
scheut balsamico-azijn
zout
olijfolie
halve deciliter water
zout

Bereiding

Snijd de ui in stukjes en bak glazig in de olie.
Kook de bieten net gaar, schil ze dan en snijd ze in dunne plakjes.
De appels in stukjes snijden en doe deze stukjes plus de plakjes biet bij de ui in de pan.
Voeg dan het water, de azijn, het pepertje en zout toe. Goed doorroeren en even laten sudderen.

Serveersuggestie

Lekker met een (soja)-yoghurtsaus.

McKeith,Gillian

categorieën: personen

gillianmckeith

Schrijfster van Wat je eet ben je zelf en het Wat je eet ben je zelf - kookboek.
Tevens presentatrice van het gelijknamige ('You are what you eat')-tv-programma waar mensen geholpen werden om van hun ongezonde eet- en leefstijl af te stappen en gezonder te gaan leven.

Op haar eigen site (zie link onder aan pagina) staan nog meer titels van haar, maar die zijn vooralsnog niet in Nederland te verkrijgen.