Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: champignonsoep

Kastanjechampignon

Ingrediënten

kastanjechampignons (gehalveerd)
margarine
ui (in ringen)
prei (in ringen)
bleekselderij (in stukjes)
kerrie
zout
peper
dille
oregano
paprikapoeder
knoflook
water en/of sojamelk
sojaroom
bouillonpoeder of -blokje
shoyu

Bereiding

 De champignons bakken met de ui in de gesmolten margarine. Kruiden en knoflook toevoegen, meebakken. Daarna de sojamelk of het water toevoegen en aan de kook brengen. Bouillon toevoegen en de groenten erbij doen.

Ongeveer 10 minuten laten koken. Op het allerlaatst de room erdoorheen roeren. Daarna meteen vuur uit en opdienen.

McKeith,Gillian

categorieën: personen

gillianmckeith

Schrijfster van Wat je eet ben je zelf en het Wat je eet ben je zelf - kookboek.
Tevens presentatrice van het gelijknamige ('You are what you eat')-tv-programma waar mensen geholpen werden om van hun ongezonde eet- en leefstijl af te stappen en gezonder te gaan leven.

Op haar eigen site (zie link onder aan pagina) staan nog meer titels van haar, maar die zijn vooralsnog niet in Nederland te verkrijgen.