Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: winterposteleinsalade

Winterpostelein

Ingrediënten

winterpostelein
winterwortel
venkel
prei
pijnboompitjes

olijfolie
mosterd
yofu (sojayoghurt)
knoflook
zout

Bereiding

De pijnboompitjes roosteren in een koekepan.

De winterpostelein goed wassen en uit laten lekken. De wortel raspen en de venkel in kleine stukjes snijden. De prei in hele smalle ringetjes snijden en wassen. Dit alles plus de pijnboompitjes door elkaar husselen.

Een dressing maken van yofu, olie, mosterd, knoflook en zout.
Mengen met de rauwkost.

Misome

misome

Brassica narinosa.

Misome is een van oorsprong Aziatische bladgroente, familie van komatsuna, tatsoi en de hier al meer bekende paksoi. Deze soorten zijn allemaal geschikt om in ons klimaat te telen.

Ze kunnen zowel rauw, in een salade, als gekookt gegeten worden. Ook zijn ze zeer geschikt om te roerbakken in een wok, of te stoven. De jonge plantjes kunnen gegeten worden als een soort raapstelen.