Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: kikkererwtensalade

Rozemarijn

Ingrediënten

- kikkererwten, geweekt en gekookt of kant en klaar uit een potje
- rode paprika
- walnoten
- sjalotjes

- rozemarijn, goed fijngestampt in een vijzel
- mais- of rijstemoutstroop
- balsamico-azijn
- olijfolie
- cayennepeper

Bereiding

De walnoten in stukjes breken en licht roosteren.

Meng de kikkererwten met de zeer klein gesneden sjalotjes en de in stukken gesneden paprika en walnoten. De kikkererwten moeten goed afgekoeld zijn, anders trekt de dressing erin terwijl deze erop moet blijven liggen.

Maak de dressing door de rest van de ingrediënten te mengen en roer de erwten en dressing pas vlak voor het opdienen door elkaar.

Mononatriumglutamaat

categorieën: Gezondheid algemeen, producten, voedselveiligheid

MSG. E-nummer 621.

Het is niet hetzelfde als ve-tsin maar een ingrediënt ervan. Toch worden deze termen vaak door elkaar gebruikt.

Smaakversterker met dubieuze reputatie. Het zou allergische reacties kunnen oproepen en verantwoordelijk zijn voor het zogenaamde Chinese-restaurant-syndroom.