Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: pitabroodjes met sojabrokjes en knoflooksaus

Pitabroodje

Ingrediënten

sojabrokjes (fijn)
water
shoyu (zoute sojasaus)
ketchup
shoarmakruiden of een mengsel van paprikapoeder, koriander, peper en komijn
ui
paprika
slablaadjes

pitabroodjes

yofu (sojayoghurt)
knoflook
zout
olijfolie

Bereiding

De brokjes opzetten in water en shoyu, ketchup en de kruiden toevoegen. Aan de kook laten komen.
Laten koken tot al het water zo goed als verdampt is. Minimaal 10 à 15 minuten. Als het eerder droog komt te staan, dan extra water toevoegen.

In een bakpan de ui en paprika bakken in olijfolie. De brokjes er bij doen en goed laten bakken.

Ondertussen de sla wassen en scheuren. En een sausje maken van de yofu, knoflook olijfolie en zout.

De pitabroodjes roosteren in een broodrooster of een droge bakpan.

Serveersuggestie

Opensnijden en vullen met slablad, gebakken brokjes en saus.

More than Honey

categorieën: Dieren, films, Landbouw algemeen, natuur en milieu

Al vijftien jaar doet zich over de hele wereld een raadselachtig fenomeen voor; honderdduizenden kolonies van honingbijen lijken van de aardbodem te verdwijnen. Een virus? De grote hoeveelheden pesticiden? De industrialisering van de honingsector? Niemand weet het zeker. Maar één ding staat als een paal boven water: het lot van de natuur en van de mens is nauw verbonden met dat van de bijen. Op zoek naar antwoorden en verklaringen neemt regisseur Markus Imhoof ons mee op een fascinerende reis naar de betoverende wereld van de honingbijen. More Than Honey is een prachtige, maar verontrustende natuurdocumentaire van de producenten van We Feed The World. De film draaide reeds met veel succes op festivals als IDFA en Toronto en is vanaf april 2013 te zien in de filmtheaters.

Bron
morethanhoney-film.nl