Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: andijviesoep

Ingrediënten (voor 2 tot 3 personen)

1 struik andijvie, in stukjes gesneden en gewassen
50 gram vermicelli
1 kleine ui, in ringen gesneden
liter groentebouillon
eetlepel olijfolie
zout
versgemalen peper

Bereiding

Olijfolie en de ui in grote pan 3 minuten zachtjes fruiten, dan de andijvie toevoegen en een minuutje meefruiten. De bouillon over de andijvie gieten en aan de kook brengen.
Ongeveer een kwartier koken en dan de vermicelli toevoegen en nog ongeveer 10 minuten koken.
Zout en verse peper naar smaak toevoegen.

Serveersuggestie

Soldaatjes (opgebakken stukken boterham) op het bord toevoegen.

Mulchen

categorieën: Alternatieve landbouw, Biologische landbouw, Permacultuur

Mulchen is: de grond bedekt houden met een laag onverteerde plantenresten. Op deze manier krijgt onkruid minder kans om te groeien, en droogt de grond niet uit. Bovendien is het een directe manier van composteren.

Deze techniek wordt veel gebruikt bij permacultuur en de biologische (biologisch-dynamische) en veganistische landbouw.