Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: hazelnoottaart

Hazelnootblad

Ingrediënten

pakje biscuitjes van 200 gram (Molenaartje of andere)
150 gram plantaardige margarine

pakje sojadessert vanille (500 ml, Provamel)
400 ml rijstemelk met noten (ricedrink nuts van Lima)
100 gram gemalen hazelnoten
4 volle eetlepels hazelnoot/chocoladepasta (Chocoreale, hier zit suiker in, eventueel kan een chocopasta of een hazelnootpasta zonder suiker gebruikt worden.)
kleine eetlepel rijstemoutstroop
zakje agar agar (5 gram)

Bereiding

Verkruimel de koekjes.
Smelt de margarine in een pannetje op een laag vuurtje, de kruimels van de koekjes erbij doen en goed mengen.
Dit in een springvorm doen en goed aandrukken, dit is de bodem. Een half uur koelen in de koelkast of buiten (in de winter).

De rest van de ingrediënten in een grote pan bij elkaar doen en met een staafmixer goed mixen. Heel langzaam verhitten en ondertussen goed blijven roeren met een houten lepel.
Als het kookt nog twee minuten zachtjes laten doorkoken.

Dit alles op de bodem gieten, af laten koelen en nog twee uur koelen in koelkast (of buiten).

Nature & More

categorieën: Bedrijven, filosofie, Gezondheid algemeen, Handel, keurmerk en logo, Landbouw algemeen, natuur en milieu

nature_and_more

Handelskeurmerk van Eosta, importeur van biologische en fair trade groente en fruit. Het logo omvat een cijfer, dat je in kunt typen op de site van Eosta. Dan komt er van dit product een beoordeling van een aantal aspecten uit: op kwaliteit, milieu en sociaal, plus een beschrijving van het desbetreffende bedrijf incl. een interview met de boer.

Bronnen
-
http://www.keurmerken.info/Nature_and_more.html
- http://www.natureandmore.com/