Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: koolstoofschotel

Koolstoofschotel

Als je niet de beschikking hebt over palmkool gebruik dan boerenkool.

Ingrediënten

300 gram palmkool (of boerenkool)
200 gram spruitjes
olie
1 ui, in ringen
teen knoflook, geperst
theelepel venkelzaad
theelepel korianderzaad
theelepel kerrie

Bereiding

Verwijder van de palmkool de nerven. Snijd de bladeren in kleine reepjes. Spoel ze af als dat nodig is. Uit laten lekken. Van de spruitjes de buitenste bladeren verwijderen en ze, afhankelijk van de grootte, halveren of in vieren delen.

In een braadpan de olie gieten en daarin meteen de ui zachtjes bakken. De kool en de spruitjes toevoegen, het gas laag laten en een deksel op de pan.

De venkel- en korianderzaadjes fijnstampen in een vijzel en dit met de kerrie en de knoflook mengen.

Als de groenten een kwartiertje hebben staan stoven de kruiden toevoegen en nog ongeveer een kwartier laten staan. Het vuur blijft laag. Af en toe doorroeren om te zorgen dat het niet aanbrandt. Eventueel een paar keer water erbij gieten.

Serveersuggestie

Deze schotel combineert goed met gepofte of gekookte kastanjes, appelmoes en gebakken Japanse braadfilet (tofu).

Nature & More

categorieën: Bedrijven, filosofie, Gezondheid algemeen, Handel, keurmerk en logo, Landbouw algemeen, natuur en milieu

nature_and_more

Handelskeurmerk van Eosta, importeur van biologische en fair trade groente en fruit. Het logo omvat een cijfer, dat je in kunt typen op de site van Eosta. Dan komt er van dit product een beoordeling van een aantal aspecten uit: op kwaliteit, milieu en sociaal, plus een beschrijving van het desbetreffende bedrijf incl. een interview met de boer.

Bronnen
-
http://www.keurmerken.info/Nature_and_more.html
- http://www.natureandmore.com/