Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: pannekoeken met adukibonen-appelprut

Adukiboontjes

Ingrediënten
 

voor de pannekoeken:
gebuild meel
kikkererwtenmeel
wijnsteenbakpoeder (ongeveer een half zakje)
water
zout

voor de adukibonen-appelprut:
adukibonen
bouillon
bonenkruid
moesappelen
water
diksap
kaneel
rozijnen

Bereiding

De adukibonen een nacht weken en dan nog ongeveer 1 à anderhalf uur koken met de bouillon en het bonekruid. Afgieten.

Maak een beslag van de melen - ongeveer 2 à 3 keer zoveel gebuild meel als kikkererwtenmeel - water, zout en het wijnsteenbakpoeder. Goed roeren en ongeveer een half uurtje laten staan.
Appelmoes maken van de appels met een beetje water, dixap, rozijnen en kaneel. Hier de bonen doorheen roeren. Warm houden.

De pannekoeken bakken en beleggen met de warme bonen-appelprut.

Natuurlijk: gezond! - (Voedings)-tips om gezondheidsklachten te voorkomen

categorieën: boeken, Theorieën over gezonde voeding

natuurlijk_gezond

Auteurs: Machiel Amorison, Jan Blaauw en Saskia van 't Hof
Uitgeverij: BZZTôH
ISBN: 90 5501 948 8

Achterflap:

'Een goede gezondheid is niet zo natuurlijk voor de meeste mensen. Bijna iedereen heeft weleens last van vermoeidheid, depressiviteit, slapeloosheid, stress en dergelijke; het lijkt er allemaal bij te horen.

Een van de oorzaken van deze klachten is de grote hoeveelheid chemische stoffen die je binnenkrijgt. Als je terug wilt naar goede voeding en natuurlijke middelen om fit en gezond te zijn - én te blijven - dan is dit boek een uitkomst voor je.

De invloed die onze dagelijkse eet- en drinkgewoonten op ons lichaam hebben, wordt vaak onderschat. In Natuurlijk: gezond! wordt beschreven wat goede voeding inhoudt en wat die voor je kan betekenen. Ook is een aantal veel voorkomende klachten beschreven, met daarbij niet alleen adviezen over voeding maar ook over de natuurlijke middelen waarmee je zelf iets aan je klacht(en) kunt doen, zoals sint-janskruid, aloë vera, kelp, ginseng, knoflook, de shii-takepaddestoel en nog veel meer.'