Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: bataat en pompoenpuree

Bataat

Ingrediënten

1 bataat (zoete aardappel)
water
1/2 kleine pompoen
2 theelepels kaneel
1 eetlepel chilipoeder
1 theelepel komijn
olijfolie
3 eetlepels gomasio

Bereiding

- Schil de bataat en snijd 'm in kleine blokjes. Zet deze op in ruim water en alle kruiden behalve de gomasio.

- Halveer de pompoen en haal de pitjes eruit. (Als je deze droogt en bewaart kan je ze weer gebruiken om te zaaien, je kan ze ook roosteren en opeten.)
Schil de pompoen en snijd deze ook in kleine blokjes. Omdat pompoen veel sneller gaar is dan de bataat doe je deze pas bij de bataat als die al een minuut of 7 gekookt heeft. Daarna alles nog even koken tot de pompoen zacht is.

- Dan afgieten en olijfolie en de gomasio toevoegen. Alles stampen tot puree.

Serveersuggestie

Deze puree combineert goed met broccoli en een kikkererwtenschotel.

Nieuwe Band

De Nieuwe Band is een zelfstandige coöperatieve groothandel in biologische levensmiddelen. Dit bedrijf let niet alleen op het biologisch-(dynamische)- en milieuaspect van hun producten, maar ze besteden ook veel aandacht aan de sociale omstandigheden van de arbeiders op de bedrijven waar de producten geproduceerd worden.
Dit betekent in de praktijk dat ze de producten het liefst van zo dichtbij mogelijk en rechtstreeks van producenten die op een coöperatieve en/of fair trade grondslag werken, betrekken.

De Nieuwe Band levert niet alleen aan natuurvoedingswinkels en boerderijwinkels maar ook aan restaurants, cateraars en supermarkten. Ook leveren zij aan voko's (voedselkoöperaties).