Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: spinazie met champignons

Wildespinazie

Ingrediënten

300 gram spinazie
250 gram kastanjechampignons
klontje plantaardige margarine
zeezout
peper
handje zonnebloempitjes
eetlepel sesamzaadjes

Bereiding

In een hoge hapjespan de margarine bruin laten worden en de doormidden gesneden champignons bakken. De spinazie wassen en met nog aanhangende water op de champignons leggen en onder scheppen, De spinazie zal slinken, dan opnieuw natte spinazie erbij en weer onderscheppen. Zo doorgaan tot alle spinazie gebruikt is. Als je snel werkt op hoog vuur blijft de spinazie fris groen en blijven de champignons stevig.

De zonnebloempitten en sesamzaadjes roosteren in een droge pan.

De geroosterde zonnebloempitten met sesamzaad eroverheen strooien.
Zeezout en verse peper naar smaak toevoegen.

Serveersuggestie

Gekookte (nieuwe) aardappels erbij eten.

No Waste Man

categorieën: Acties, filosofie, natuur en milieu, personen

bulkverpakkingen

Van de site http://www.zonderafval.nl/ door Arjen Ulrich:
De website zonderafval.nl is het logische gevolg van het blog dat ik begonnen ben in augustus 2010. Het schaamteloze gebruik/misbruik van talloze plastic verpakkingen en tasjes in supermarkten heeft mij doen besluiten zonder afval te proberen leven.

Steeds vaker wordt groente zorgvuldig in plastic verpakt terwijl bij thuiskomst de verpakking direct in de prullenbak verdwijnt. Met slechts een klein beetje extra aandacht en moeite is het heel goed mogelijk om op eenvoudige wijze zeker de helft van dit soort afval te voorkomen.
Het blog heeft erg leuke en vooral positieve reacties opgeleverd. Mensen denken serieus mee en steunen het initiatief. Enkele maanden terug keek ik naar de film The age of stupid. Deze film bespreekt de gevolgen van het klimaatprobleem als we onze levensstijl op deze manier doorzetten. Het beeld dat geschetst wordt is desastreus. Na het zien van de film besloot ik een stap verder te gaan door naast het blog ook een website te realiseren. Door middel van de informatie op deze website hoop ik meer mensen te bereiken en ze uit te dagen tot andere keuzes bij het doen van de dagelijkse boodschappen