Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: dupuis-soep

Venkel

Ingrediënten

- dupuis-linzen
- water
- bouillon
- ao nori
- bonekruid
- selderijblad
- ui
- knoflook
- prei
- venkel
- rode paprika
- wortel

Bereiding

Kook dupuis-linzen in een pan met ruim water en bouillon, selderijblad, ao nori en bonekruid. Deze laatste twee ingrediënten geven niet alleen een lekkere smaak maar zorgen ook voor een betere vertering van peulvruchten.

Als de linzen na een minuut of dertig gaar zijn (ze zijn nog wel rond in tegenstelling tot rode linzen), de in stukken gesneden groenten toevoegen en alles nog ongeveer 10 à 15 minuten koken. Met de staafmixer min of meer glad pureren en opdienen.

Oceanic Preservation Society

categorieën: natuur en milieu, organisaties,

ops

De Oceanic Preservation Society (OPS) is een non-profit organisatie van fotografen, filmmakers en eco-activisten en is opgericht in 2005. Uit liefde voor en bezorgdheid over de achteruitgang van oceanen, laat OPS zien wat er gebeurt op de 70% van de aarde die door water bedekt is. Dit doen zij door het maken van documentaires en foto's en het bijhouden van een website.
Op deze manier hopen zij dat mensen gaan nadenken en eventueel andere keuzes maken, zodat het leven in de oceanen (en zeeën) behouden blijft.

Hun eerste film is The Cove.

Executive director Louie Psihoyos is een vooraanstaand fotograaf, die onder andere voor National Geographic en andere tijdschriften werkt. The Cove is zijn debuutfilm.