Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: pasta met winterpostelein

Knoflook1

Ingrediënten (voor 2 personen)

150 gram pasta naar keuze
250 gram kastanjechampignons (1 bakje)
1 ui
1 teentje knoflook
1/2 potje zongedroogde tomaatjes op olie
20 gram cashewnoten, ongebrand en ongezouten
1 bosje winterpostelein

Bereiding

Snijd de ui in dunne ringen en de champignons doormidden. Knip de tomaatjes in stukjes. Was de winterpostelein. Hak de noten grof.

Kook de pasta volgens aanwijzingen op het pak.

Verwarm de olie uit het potje tomaatjes in een bakpan en bak hier de ui en de champignons in. Daarna de knoflook, de noten en de tomaatjes toevoegen.

Doe de gare en afgegoten pasta bij de groenten in de pan, en dan de postelein erbij. Laat even doorwarmen. Naar smaak peper en zout toevoegen.

Paneren

categorieën: Bereidingstechnieken

Paneren is het aanbrengen van een laagje om een gerecht of voedingsmiddel voordat het gebakken of gefrituurd wordt. Zo'n laagje wordt een panade genoemd. Het kan bestaan uit alleen paneermeel, of het kan een dun beslagje zijn.
Het paneren voorkomt dat het gerecht uit elkaar valt of z'n vorm verliest tijdens het bakken. Bovendien zorgt het voor een bruin korstje.

Gepaneerde gerechten zijn bij voorbeeld kroketten, tempura en beignets.
Alle soorten groenten, fruit, paddestoelen en zelfs bloemen kunnen op deze manier gebakken of gefrituurd worden.