Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: chocomilkshake

Ingrediënten

(voor 2 personen)
4 dadels
1 rijpe banaan
scheut agavesiroop
scheutje ahornsiroop
1/4 theelepel vanillepoeder
volle theelepel cacaopoeder
klein handje cashewnoten ongebrand en ongezouten
sojamelk

Bereiding

De dadels en de banaan in stukjes in de blender doen, alles behalve sojamelk toevoegen.
Zoveel sojamelk toevoegen tot het streepje voor 2 kopjes.

Blenderen.

Paneren

categorieën: Bereidingstechnieken

Paneren is het aanbrengen van een laagje om een gerecht of voedingsmiddel voordat het gebakken of gefrituurd wordt. Zo'n laagje wordt een panade genoemd. Het kan bestaan uit alleen paneermeel, of het kan een dun beslagje zijn.
Het paneren voorkomt dat het gerecht uit elkaar valt of z'n vorm verliest tijdens het bakken. Bovendien zorgt het voor een bruin korstje.

Gepaneerde gerechten zijn bij voorbeeld kroketten, tempura en beignets.
Alle soorten groenten, fruit, paddestoelen en zelfs bloemen kunnen op deze manier gebakken of gefrituurd worden.