Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: appelkruimel

Appel2

Ingrediënten

8 appels
1 kopje havermout
½ kopje volkorenmeel
1/3 kopje gemalen hazelnoten
½ kopje olie
½ kopje diksap
2 theelepels kaneel
½ theelepel zout
½ kopje rozijnen

Bereiding

Appels schillen en in plakjes in een ingevette ovenschaal doen. Daaroverheen de rozijnen strooien.
In een schaal de rest van de ingrediënten mengen en over de appels verdelen. Ondertussen de oven voorverwarmen.
25 minuten op 190 graden in een voorverwarmde oven bakken.

Serveersuggestie

Lekker met soja-vanillevla of ijs.

Paneren

categorieën: Bereidingstechnieken

Paneren is het aanbrengen van een laagje om een gerecht of voedingsmiddel voordat het gebakken of gefrituurd wordt. Zo'n laagje wordt een panade genoemd. Het kan bestaan uit alleen paneermeel, of het kan een dun beslagje zijn.
Het paneren voorkomt dat het gerecht uit elkaar valt of z'n vorm verliest tijdens het bakken. Bovendien zorgt het voor een bruin korstje.

Gepaneerde gerechten zijn bij voorbeeld kroketten, tempura en beignets.
Alle soorten groenten, fruit, paddestoelen en zelfs bloemen kunnen op deze manier gebakken of gefrituurd worden.