Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: abrikoos-chocolade-balletjes

Abrikoos

Ingrediënten

250 gram gedroogde abrikozen
100 gram gedroogde kokos
50 gram hazelnoten
citroenrasp
75 gram pure chocola (reep)

Bereiding

De abrikozen koken in een beetje water en daarna pureren. De hazelnoten fijnhakken en mengen met de abrikozen en de citroenrasp.

Een uur af laten koelen en balletjes van draaien.
De chocolade raspen en de balletjes erdoor rollen.

Passe vite

categorieën: Gereedschap

passe_vite

Een passe vite of roerzeef wordt gebruikt om fruit, peulvruchten of groenten te pureren om een soep, saus of mousse te verkrijgen.

Hoewel het een ouderwets aandoend stuk gereedschap is wordt het nog steeds veel gebruikt.
Tegenwoordig zijn de meeste passe vites van roestvrij staal. Het is zowel nieuw als tweedehands makkelijk te krijgen.