Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: Reuzenzwam met Green zebra's

Green zebra

Ingrediënten

- reuzenzwam, jong
- olie en/of boter
- green zebra tomaten
- 1 ui, in ringen
- 1 prei in ringen en gewassen
- teen knoflook, geperst
- ketchup
- peper, zout, paprikapoeder

Bereiding

Borstel de zwammen goed schoon en snijd in repen.

Verhit olie en/of boter in een bakpan en bak hierin de zwam met de ui. Voeg hier de prei en de tomaten aan toe en laat even op hoog vuur, onder voortdurend roeren lekker bakken.

De overige ingrediënten toevoegen en nog een minuut of 10 op het vuur laten.

Passe vite

categorieën: Gereedschap

passe_vite

Een passe vite of roerzeef wordt gebruikt om fruit, peulvruchten of groenten te pureren om een soep, saus of mousse te verkrijgen.

Hoewel het een ouderwets aandoend stuk gereedschap is wordt het nog steeds veel gebruikt.
Tegenwoordig zijn de meeste passe vites van roestvrij staal. Het is zowel nieuw als tweedehands makkelijk te krijgen.