Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: spaghetti met rucola

Rucola

Ingrediënten

200 gram spaghetti
2 teentjes knoflook
200 gram rucola
2 tomaten
2 eetlepels olijfolie
60 milliliter groentebouillon
3 eetlepels balsamicoazijn
0,5 theelepel zout
gemalen peper
eventueel 80 gram gistvlokken
60 gram pijnboompitten

Bereiding

Kook de spaghetti volgens gebruiksaanwijzing. Giet 'm af en laat 'm uitlekken. Doe terug in de pan en houd 'm warm.

Pel en pers de teentjes knoflook, was de rucola en slinger 'm droog. Scheur de blaadjes in stukken.

Was de tomaten en snij ze in stukken.

Verhit de olijfolie en bak hierin de knoflook. Voeg de bouillon, de azijn, peper en zout toe en breng alles aan de kook.

Neem de pan van het vuur en roer er de pasta, rucola en blokjes tomaat door.

Verdeel de spaghetti over vier borden en bestrooi 'm met gistvlokken en pijnboompitten; serveer direct.

Peen- en venkelfile

categorieën: producten

venkel

De peen- en venkelfile ontstaat voor de kassa van een supermarkt waar het zelf wegen en prijzen van groente en fruit is afgeschaft. Nu moet degene achter de kassa herkennen wat het product is en dat lukt vaak niet. Een plaatjesboek moet uitkomst geven, en het doornemen daarvan kan enige tijd in beslag nemen.

Niet alleen (winter)-penen en venkels kunnen tot verwarring leiden, ook een avocado, mango, koolrabi, pompoen en nog veel meer andere knollen, vruchten en groenten worden tegenwoordig vaak niet meer herkend.

Bron:

- Wim de Jong, Volkskrantmagazine, 26 september 2009