Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: witlof met tofu en tomaten

Tomaatjes

Ingrediënten

1 kg witlof
6 kleine tomaten
400 gram tofu fijngehakt
1 ui, in ringen of gesnipperd
olie
peper
zout
peterselie
paneermeel
margarine

Bereiding

De witlof in kleine stukjes snijden en in weinig water gaar koken (ongeveer 10 min.).
De ui in olie op een laag vuur lichtbruin laten worden, en daarna de tofu toevoegen en even bakken op hoog vuur.
Zout, peper en de peterselie toevoegen.

De oven voorverwarmen op 200 graden.
In een ingevette vuurvaste schaal laag om laag witlof, tofu en schijfjes tomaat leggen. Paneermeel en klontjes margarine bovenop leggen, en in de oven bruin laten worden.

Peen- en venkelfile

categorieën: producten

venkel

De peen- en venkelfile ontstaat voor de kassa van een supermarkt waar het zelf wegen en prijzen van groente en fruit is afgeschaft. Nu moet degene achter de kassa herkennen wat het product is en dat lukt vaak niet. Een plaatjesboek moet uitkomst geven, en het doornemen daarvan kan enige tijd in beslag nemen.

Niet alleen (winter)-penen en venkels kunnen tot verwarring leiden, ook een avocado, mango, koolrabi, pompoen en nog veel meer andere knollen, vruchten en groenten worden tegenwoordig vaak niet meer herkend.

Bron:

- Wim de Jong, Volkskrantmagazine, 26 september 2009