Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: abrikozen-appelmoes

Gedroogde abrikozen

Ingrediënten

8 gedroogde abrikozen
8 gedroogde pruimen
handje rozijnen
4 middelgrote appels
2 kiwi’s naar smaak

Bereiding

Abrikozen, pruimen en rozijnen een nacht (of een dag) laten weken in ruim water.

De appels in stukjes snijden en toevoegen aan de gedroogde vruchten. Ook het weekwater moet erbij en de eventuele kiwi’s. Met staafmixer of blender een moes maken.

Permacultuur School Nederland

categorieën: Permacultuur

groentebedden_permacultuurschool

De Stichting Permacultuur School Nederland zet zich in voor het verspreiden van de permacultuur-gedachte in Nederland, het vergroten van de kennis op dit gebied en het initiëren en stimuleren van permacultuur-projecten.

Om het doel van de stichting te kunnen realiseren heeft de stichting een 1-jarige permacultuur-opleiding in het leven geroepen. Tijdens de theorie- en praktijklessen leer je om de principes van permacultuur te begrijpen en toe te passen in de seizoenen en in je dagelijkse leven.

De opleiding is kleinschalig en is opgezet door enkele bevlogen professionals met jarenlange ervaring, die het belangrijk vinden dat de theorie en de praktijk van permacultuur hand in hand gaan. Vandaar dat gekozen is voor onderwijs op locatie, op nieuwe en bestaande permacultuur-projecten.

Op de website http://www.permacultuur.eu/ vind je veel achtergrondinformatie over de inhoud van de opleiding en over de projecten die momenteel begeleid worden. Daarnaast vind je hier algemene informatie over het hoe en het waarom van permacultuur en links naar andere permacultuur-initiatieven.

Nieuwe opleidingen

Regelmatig starten in Nederland en Belgiè nieuwe opleidingen. Kijk hiervoor op de site.
De opleiding vind in Nederland op diverse plekken plaats, de opleiding in Bel­gisch Limburg vindt plaats op kasteel Nieuwen­hoven in Sint-Truiden.