Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: gebakken spruitjes

Spruiten

Ingrediënten

- spruitjes
- net zoveel kastanjes als spruitjes
- 1 ui
- olie
- gomasio
- kerrie

Bereiding

Kastanjes inkruisen en ongeveer 10 à 15 min. koken. Pellen, het liefst ook het bruine velletje eraf. In stukjes breken.

De spruitjes schoonmaken en halveren.

In een bakpan of wok olie verwarmen. Ui in ringetjes erbij doen. Dan de gehalveerde spruitjes. Het vuur niet te hoog zetten en blijven roeren. Je kan er nog prei, spitskool en andere groenten bij doen. Na een minuut of 10, 15 de gare kastanjestukjes en knoflook erbij. Kruiden met gomasio en kerrie. Als het droog lijkt te worden of aan dreigt te branden iets water toevoegen.

Serveersuggestie

Serveren met rijst, pompoen- of yofusaus en salade.

Permacultuur School Nederland

categorieën: Permacultuur

groentebedden_permacultuurschool

De Stichting Permacultuur School Nederland zet zich in voor het verspreiden van de permacultuur-gedachte in Nederland, het vergroten van de kennis op dit gebied en het initiëren en stimuleren van permacultuur-projecten.

Om het doel van de stichting te kunnen realiseren heeft de stichting een 1-jarige permacultuur-opleiding in het leven geroepen. Tijdens de theorie- en praktijklessen leer je om de principes van permacultuur te begrijpen en toe te passen in de seizoenen en in je dagelijkse leven.

De opleiding is kleinschalig en is opgezet door enkele bevlogen professionals met jarenlange ervaring, die het belangrijk vinden dat de theorie en de praktijk van permacultuur hand in hand gaan. Vandaar dat gekozen is voor onderwijs op locatie, op nieuwe en bestaande permacultuur-projecten.

Op de website http://www.permacultuur.eu/ vind je veel achtergrondinformatie over de inhoud van de opleiding en over de projecten die momenteel begeleid worden. Daarnaast vind je hier algemene informatie over het hoe en het waarom van permacultuur en links naar andere permacultuur-initiatieven.

Nieuwe opleidingen

Regelmatig starten in Nederland en Belgiè nieuwe opleidingen. Kijk hiervoor op de site.
De opleiding vind in Nederland op diverse plekken plaats, de opleiding in Bel­gisch Limburg vindt plaats op kasteel Nieuwen­hoven in Sint-Truiden.