Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: zoete aardappelen uit de oven met omega humus

Houmous

Een recept uit het boek Eten als medicijn van Dale Pinnock

Ingrediënten voor 2 personen

 - 2 middelgrote zoete aardappelen
- 1 blik van 400 gram kikkererwten, uitgelekt
- 1 eetlepel sesamzaad
- 2 eetlepels lijnzaadolie
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- sap van 1/2 citroen
- handvol verse peterselie of koriander, grofgehakt (desgewenst)
- zeezout en zwarte peper

Bereiding

Verhit de oven tot 200 graden. Leg de zoete aardappelen op een bakplaat en zet ze 40 minuten in de oven tot ze zacht aanvoelen als je er in knijpt.

Doe intussen de kikkererwten met sesamzaadjes, lijnzaadolie, knoflook en citroensap in een blender of keukenmachine, voeg naar smaak peper en zout toe en hak het tot een gladde humus.

Snijd de gare aardappelen in de lengte doormidden en schep er een flinke klodder van de humus op. strooi er eventueel de kruiden op en zet meteen op tafel.

Permacultuurcentrum Den Haag

categorieën: Permacultuur

Eetbaar_park_Den_Haag_foto_Eric_de_Vries

Permacultuurcentrum Den Haag is al enkele jaren actief bezig om in en rond Den Haag Permacultuur te verbreiden. Zo zijn ze betrokken bij cursussen, lezingen, introducties, workshops en jaartrainingen.

Ze doen dit in samenwerking met o.a. Stichting Saiwala, Stichting Eetbaar Park en Permacultuur School Nederland. Voor veel van deze activiteiten is de locatie Eetbaar Park (Zuiderpark).