Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: wilde lentesalade

Bieslookbloem

In het vroege voorjaar komen er veel blaadjes van planten (groenten en (on)-kruiden) boven de grond. Veel van deze blaadjes kunnen als salade gegeten worden. Vooral mensen met een (moes)-tuin kunnen hiervan profiteren, maar veel van de ingrediënten zijn ook in het wild te vinden. Maak een selectie uit (het blad van) onderstaande soorten:

- wilde rucola
- snijbiet
- zuring
- rode bietjes
- radijs
- paardebloem (molsla)
- loof van (wilde) knoflook, daslook of bieslook

Maak hierbij een dressing van olijfolie, citroen, zout, peper en gescheurde muntblaadjes.

Permacultuurcentrum Den Haag

categorieën: Permacultuur

Eetbaar_park_Den_Haag_foto_Eric_de_Vries

Permacultuurcentrum Den Haag is al enkele jaren actief bezig om in en rond Den Haag Permacultuur te verbreiden. Zo zijn ze betrokken bij cursussen, lezingen, introducties, workshops en jaartrainingen.

Ze doen dit in samenwerking met o.a. Stichting Saiwala, Stichting Eetbaar Park en Permacultuur School Nederland. Voor veel van deze activiteiten is de locatie Eetbaar Park (Zuiderpark).