Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: zijdetofu-dressing of -saus

Gedroogde tomaten

Dit sausje kan gebruikt worden als dressing over (groene blaadjes) salade of als saus over de pasta.

Ingrediënten

Ongeveer eenderde pakje zijdetofu (een pakje bevat 400 gram)
5 gedroogde tomaten, uit een zakje (droog) of uit een potje (in de olie)
1 teentje knoflook
4 eetlepels olijfolie of olie uit het potje tomaten
een beetje vers citroensap

Bereiding

Bij het gebruik van droge tomaten: deze eerst een paar uur weken.

Alle ingrediënten met de staafmixer pureren tot een gladde saus ontstaat. De dikte is te beïnvloeden door meer of minder olie te gebruiken, maar hij mag best redelijk dik zijn.

Serveersuggestie

De tomaten kunnen vervangen of aangevuld worden door olijven. Let er wel op dat deze echt ontpit zijn, ook als dat vermeld wordt, want een pit in de staafmixer kan ellende opleveren.

In de lente en zomer kunnen verse kruiden, bieslook, oregano, tijm, toegevoegd worden.

Permacultuurcentrum Den Haag

categorieën: Permacultuur

Eetbaar_park_Den_Haag_foto_Eric_de_Vries

Permacultuurcentrum Den Haag is al enkele jaren actief bezig om in en rond Den Haag Permacultuur te verbreiden. Zo zijn ze betrokken bij cursussen, lezingen, introducties, workshops en jaartrainingen.

Ze doen dit in samenwerking met o.a. Stichting Saiwala, Stichting Eetbaar Park en Permacultuur School Nederland. Voor veel van deze activiteiten is de locatie Eetbaar Park (Zuiderpark).