Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: marokkaanse aardappelschotel

Aardappel

(Geïnspireerd op Madhur Jaffrey's vegetarische gerechten.)

Ingrediënten

olie
ui
aardappels
gepelde tomaten uit blik (uit blik omdat verse tomaten soms een wat zure smaak kunnen geven bij het bakken)
paprikapoeder
kurkuma (veel)
zout
chilipoeder
koriander (vers of poeder)
water

Bereiding

In een bak- of braadpan met dikke bodem de olie langzaam verhitten. De ui, in ringen gesneden, meteen toevoegen en een paar minuten onder af en toe roeren glazig laten worden.
De aardappels in blokjes van ongeveer een vierkante cm of iets groter snijden.

Alle ingrediënten toevoegen. Behalve als je verse koriander gebruikt, die moet pas op het allerlaatst toegevoegd worden.
Aan de kook laten komen en dan het gas laag zetten, het mag zachtjes blijven koken.
Af en toe kijken of het niet droogkookt, in dat geval water toevoegen.

Het gerecht is klaar als de aardappels gaar zijn, dit is na ongeveer een half uur of iets minder. In een aardappel prikken om te kijken of het zover is.

Planet Ocean

categorieën: films, natuur en milieu, , water

This is an international documentary directed by Yann Arthus-Bertrand and Michael Pitiot.

Thanks to its astonishing aerial photography filmed by Yann Arthus-Bertrand, and award winning underwater cameramen, the film takes us on a magnificent and unprecedented journey into the heart of the least known regions of our planet.

Written also by Michael Pitiot, in collaboration with a unique pool of researchers, oceanographers and biologists from several countries, the film narrates the links between man and ocean, the future of humankind on Earth, the governance issue of the high seas and challenges we'll have to face tomorrow.