Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: zuurkoolsalade

Zuurkoolsalade

Ingrediënten

- rozijnen en/of abrikozen in stukjes
- zuurkool
- appels
- lijnzaad
- pompoenpitjes
- walnoten

Bereiding

Week de rozijnen en/of de abrikozen in stukjes in een bakje water, hoe langer hoe zachter ze worden.

De zuurkool kan uitgeknepen worden als ie nog in de verpakking zit om zo alles wat minder zuur te laten worden. Houd je echt heel erg van zuur dan kan je het sap gewoon erin laten.

De zuurkool in een schaal doen en met twee vorken of met je handen uit elkaar trekken.
De geweekte rozijnen en/of stukjes abrikoos toevoegen, met het weekwater, als dat niet teveel is. De appels raspen. Het lekkerste is om ongeveer net zo veel appel als zuurkool te gebruiken.
De walnoten in kleine stukjes breken of malen.

Alles bij elkaar in de schaal doen, goed roeren met de twee vorken.
Als het te zuur is kan je eventueel wat diksap toevoegen.

Er kunnen natuurlijk allerlei ander ingrediënten naar smaak toegevoegd worden. Ik doe een greep: peer, gedroogde en geweekte pruimen, gedroogde incabessen, kokosrasp enz. enz.

Planet Ocean

categorieën: films, natuur en milieu, , water

This is an international documentary directed by Yann Arthus-Bertrand and Michael Pitiot.

Thanks to its astonishing aerial photography filmed by Yann Arthus-Bertrand, and award winning underwater cameramen, the film takes us on a magnificent and unprecedented journey into the heart of the least known regions of our planet.

Written also by Michael Pitiot, in collaboration with a unique pool of researchers, oceanographers and biologists from several countries, the film narrates the links between man and ocean, the future of humankind on Earth, the governance issue of the high seas and challenges we'll have to face tomorrow.