Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: dupuis-soep

Venkel

Ingrediënten

- dupuis-linzen
- water
- bouillon
- ao nori
- bonekruid
- selderijblad
- ui
- knoflook
- prei
- venkel
- rode paprika
- wortel

Bereiding

Kook dupuis-linzen in een pan met ruim water en bouillon, selderijblad, ao nori en bonekruid. Deze laatste twee ingrediënten geven niet alleen een lekkere smaak maar zorgen ook voor een betere vertering van peulvruchten.

Als de linzen na een minuut of dertig gaar zijn (ze zijn nog wel rond in tegenstelling tot rode linzen), de in stukken gesneden groenten toevoegen en alles nog ongeveer 10 à 15 minuten koken. Met de staafmixer min of meer glad pureren en opdienen.

Planet Ocean

categorieën: films, natuur en milieu, , water

This is an international documentary directed by Yann Arthus-Bertrand and Michael Pitiot.

Thanks to its astonishing aerial photography filmed by Yann Arthus-Bertrand, and award winning underwater cameramen, the film takes us on a magnificent and unprecedented journey into the heart of the least known regions of our planet.

Written also by Michael Pitiot, in collaboration with a unique pool of researchers, oceanographers and biologists from several countries, the film narrates the links between man and ocean, the future of humankind on Earth, the governance issue of the high seas and challenges we'll have to face tomorrow.