Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: tomatensaus

Oregano1

Ingrediënten

- olijfolie
- tomaten
- knoflook
- paprikapoeder
- oregano
- tomatenpuree
- pesto
- gistvlokken
- meel

Bereiding

In de olie de ui fruiten, knoflook en kruiden toevoegen. Roeren. De rest van de ingrediënten behalve het meel en water erdoor doen.
Dan het meel erdoor en het water toevoegen.

Hoe langer de saus pruttelt, hoe lekkerder die wordt. Wel blijven roeren tegen het aanbranden.

Pocheren

categorieën: Bereidingstechnieken

Pocheren is het garen van een voedingsmiddel door het net niet te koken. Op deze manier blijft het voedingsmiddel heel. De vloeistof kan gewoon water met eventueel smaakstoffen als zout, citroensap, kruiden en specerijen zijn; maar ook bouillon, suikerwater of vruchtesap.

Pocheren gebeurt niet alleen met vis en ei maar ook met bijvoorbeeld vruchten.