Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: komkommersoep

Munt2

De groente komkommer wordt over het algemeen koud, in een salade, gegeten. Maar je kan er ook lekkere soep van maken.

Ingrediënten

- komkommer(s)
- olijfolie
- bouillonpoeder of -blokje
- chilipoeder
- water
- verse muntblaadjes
- verse dille
- sojaroom

Bereiding

De komkommer(s) schillen en in blokjes snijden.
Olie in de pan doen en de komkommerblokjes en chilipoeder erbij. Het vuur laag laten zodat de komkommer kan smoren. Na een minuut of tien water en bouillon toevoegen. Langzaam aan de kook laten komen en eventjes doorkoken. Gas uitzetten. Verse takjes dille en blaadjes munt toevoegen, en er met de staafmixer een gladde soep van maken.

Serveersugeestie

Op het bord pas de sojaroom erdoor doen voor wie dat wil.

Pollan, Michael

categorieën: personen

pollan

Amerikaans journalist, filosoof en auteur van onder andere Een pleidooi voor echt eten ('In Defense of Food'), The Omnivore's Dilemma, De botanica van het verlangen ('The Botany of Desire'), A place of my own en Mijn tweede natuur ('Second Nature').

De schrijver/journalist zet zich in voor een beter bewustzijn bij mensen over wat voedsel is en zou moeten zijn. Hij pleit voor biologisch voedsel en riep president Obama op om bij het Witte Huis een biologische moestuin aan te leggen. Dit is gelukt, sinds maart 2009 is er begonnen met de teelt van biologische groenten, fruit en kruiden op het gazon van het Witte Huis.