Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: green Smoothie

Greensmoothie begin

Om een hele boel groen blad, en de daarbij behorende hoge dosis mineralen en vitaminen, binnen te krijgen kan het handig en lekker zijn om een Green Smoothie te maken.
Niet alleen kan je zo een grote hoeveelheid binnenkrijgen, ook helpt het blenderen om de vezels te breken en zo de vertering te vergemakkelijken.
Victoria Boutenko gebruikt de Green Smoothies om een tekort aan mineralen aan te vullen. Volgens haar kan het zelfs helpen tegen grijze haren.

Onderstaand recept is een eenvoudig basisrecept. Variëren hierop wordt uiteraard aangemoedigd. Alles kan en mag.
De bananen maken de smoothie zacht, zoet en romig.

Ingrediënten voor 1 persoon

- 1 banaan
- 1 appel of peer
- zo veel mogelijk groene blaadjes, afhankelijk van het seizoen kunnen dat bijvoorbeeld veldsla, rucola, paardebloem, brandnetel, waterkers, krop- en andere sla of spinazieblaadjes zijn
- kopje water of iets meer als het niet goed mengt

Naar keuze kan er nog van alles aan toegevoegd worden
- het blad van bloemkool, zonder de nerven
- selderiestengel
- komkommer
- avocado
- verse gember
- allerlei kruiden

Bereiding

Doe alles in een goede blender en mix tot het een mooi groen soepje is. Dit duurt hooguit een minuutje.

Pollan, Michael

categorieën: personen

pollan

Amerikaans journalist, filosoof en auteur van onder andere Een pleidooi voor echt eten ('In Defense of Food'), The Omnivore's Dilemma, De botanica van het verlangen ('The Botany of Desire'), A place of my own en Mijn tweede natuur ('Second Nature').

De schrijver/journalist zet zich in voor een beter bewustzijn bij mensen over wat voedsel is en zou moeten zijn. Hij pleit voor biologisch voedsel en riep president Obama op om bij het Witte Huis een biologische moestuin aan te leggen. Dit is gelukt, sinds maart 2009 is er begonnen met de teelt van biologische groenten, fruit en kruiden op het gazon van het Witte Huis.