Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: gestoofde spitskool

Rodespitskool

Ingrediënten

olie
ui
verse gember
kerrie
spitskool
kokosmelk

Bereiding

De spitskool in fijne reepjes snijden.

In een pan met een dikke bodem de ui in de olie fruiten. De gember schillen en fijnsnijden of door een knoflookpers persen en meebakken. Vuur niet te hoog. Kerrie toevoegen.

De spitskool erbij doen en even meebakken. Dan de kokosmelk toevoegen. Goed roeren en met een deksel op de pan nog ongeveer 15 minuten stoven.

Serveersuggestie

Dit gerecht kan geserveerd worden als een bijgerecht bij een rijsttafel of als een hoofdgroentegerecht bij een aardappelmaaltijd.

Pureren

categorieën: Bereidingstechnieken

Pureren is het tot moes, puree of pasta maken van een gerecht door het te malen of te wrijven. Bij puree wordt vocht toegevoegd om een gladde substantie te krijgen.

Ook soepen kunen gepureerd worden om zo een gebonden, romige consistentie te krijgen.

pureren kan met de hand, met een houten lepel of een vork, het kan in een keukenmachine of met een passe vite.