Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: wortel-spruitjessalade

Spruiten

Ingrediënten

- 1 grote wortel
- een handvol spruitjes
- 1 prei
- 1/2 blok rooktofu
- 1/2 pak yofu (sojayoghurt)
- 1 teen knoflook
- kruidenzout
- 1 theelepel chilimosterd
- scheutje diksap
- scheut olijfolie

Bereiding

De spruitjes schoonmaken en halveren. Ongeveer een minuut of acht koken, afhankelijk van de grootte. Ze moeten niet heel zacht zijn. De tofu in blokjes snijden en in hete olie knapperig bakken.

De wortel raspen en van de prei een klein wit stukje in hele dunne ringetjes snijden. Mengen.

Een sausje maken van yofu, olie, mosterd, knoflook, kruidenzout en diksap. Dit mengen door de wortel en prei.
Als de spruiten en tofu enigzins zijn afgekoeld kunnen ze er ook door.

Pureren

categorieën: Bereidingstechnieken

Pureren is het tot moes, puree of pasta maken van een gerecht door het te malen of te wrijven. Bij puree wordt vocht toegevoegd om een gladde substantie te krijgen.

Ook soepen kunen gepureerd worden om zo een gebonden, romige consistentie te krijgen.

pureren kan met de hand, met een houten lepel of een vork, het kan in een keukenmachine of met een passe vite.