Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: aubergine-tomatenschotel

Tijm1

Ingrediënten (voor 2 personen)

- olijfolie
- 1 middelgrote aubergine
- 3 tomaten
- 1 teen knoflook
- zout
- peper
- tijm

Bereiding

Was de aubergine en snijd ‘m in schijfjes of in plakken. Bak deze in een flinke hoeveelheid hete olie totdat hij zacht en sappig is.

Voeg het gehakte teentje knoflook, peper, zout, tijm en de in stukjes gesneden tomaten toe.

Dek de pan af en laat het lekker pruttelen, ongeveer 15 tot 25 minuten.

Serveersuggestie

Serveren met rijst en vegetarische gyros.

Rapporten en studies

Are dietary recommendations for the use of fish oils sustainable?

- A Systematic Review of the Evidence Supporting a Causal Link Between Dietary Factors and Coronary Heart Disease Archives of Internal Medicine

- Biologisch en gemak; een combinatie voor de toekomst?

- Diagnostisch onderzoek door diëtisten bij vermeende voedselovergevoeligheid

- Duurzame aquacultuur: dé uitdaging voor de kweekindustrie

Eindrapport studie "gezond eten" Een actorschets over voeding en gezondheid

biodiversiteit/biodiversiteit-foldout.pdfFeiten">Feiten over Biodiversiteit

General and Abdominal Adiposity and Risk of Death in Europe (over buikvet)

- Human-wildlife conflict in Africa Causes, consequences and management strategies

- Keeping the Amazon forests standing: a matter of values

- "Kip, ik heb je!” Het vangen van vleeskuikens – een economische verkenning van verschillende potentieel dierenwelzijnsverbeterende alternatieven

- Mensapen en houtkap

- Milieueffecten van Nederlandse consumptie van eiwitrijke producten

- Monitor Duurzaam Nederland

- Nota Duurzaam voedsel

- Onderzoek naar vermindering van bijvangst van zeehonden in fuiken

- Rapport van de Club van Rome

- The jellyfish joyride: causes, consequences and management responses to a more gelatinous future
Studie over de toename van kwallenplagen door menselijk ingrijpen als overbevissing

- Trends in drug substances detected in illegal weight-loss medicines and dietary supplements

- UNEP Year Book 2010

- Water and Sanitation, the urban and rural challenche of the decade