Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: spaghetti met rucola

Rucola

Ingrediënten

200 gram spaghetti
2 teentjes knoflook
200 gram rucola
2 tomaten
2 eetlepels olijfolie
60 milliliter groentebouillon
3 eetlepels balsamicoazijn
0,5 theelepel zout
gemalen peper
eventueel 80 gram gistvlokken
60 gram pijnboompitten

Bereiding

Kook de spaghetti volgens gebruiksaanwijzing. Giet 'm af en laat 'm uitlekken. Doe terug in de pan en houd 'm warm.

Pel en pers de teentjes knoflook, was de rucola en slinger 'm droog. Scheur de blaadjes in stukken.

Was de tomaten en snij ze in stukken.

Verhit de olijfolie en bak hierin de knoflook. Voeg de bouillon, de azijn, peper en zout toe en breng alles aan de kook.

Neem de pan van het vuur en roer er de pasta, rucola en blokjes tomaat door.

Verdeel de spaghetti over vier borden en bestrooi 'm met gistvlokken en pijnboompitten; serveer direct.

Rauwkost

categorieën: producten

Over het algemeen wordt met de term rauwkost een salade bij een gewone, warme, maaltijd bedoeld. Zo'n salade kan uit van alles bestaan en is maar zelden samengesteld uit alleen rauwe producten. Volgens veel mensen is dit pure garnering of decoratie (konijnenvoer!) en zij eten dit dan ook niet.

Rauwe voeding is echter alles wat je zo kan plukken, uitgraven of op een andere manier kan oogsten en onbewerkt (onverhit) kan eten. Dat dit meer is dan alleen fruit en salades is te lezen onder Raw Food.