Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: courgette-amaranth soep

Amaranthvlokken

Ingrediënten (voor 2 personen)

- 1/2 liter water
- bouillonblokje
- grote courgette
- 2 eetlepels amaranthvlokken

Bereiding

Rasp de courgette, eventueel na verwijdering van de zaden bij een erg groot exemplaar, op een grove rasp.

Breng het water met de bouillon aan de kook, voeg hieraan de courgette en de amarantvlokken toe. Laat dit ongeveer 10 minuten koken.

Naar smaak kunnen er nog andere kruiden aan toegevoegd worden.

Recept: abrikoos-biscuit-taart

abrikoos (foto: Gwen Rijsdijk)

Ingrediënten

voor de bodem:
1 pakje moutbiscuit
150 gram margarine

voor de vulling:
200 gram abrikozen (8 uur geweekt)
2 bananen
75 gram griesmeel
2 eetlepels appel-diksap
1 theelepel citroenrasp
kokos

Bereiding

Week de abrikozen een nacht van tevoren in 3 dl water.

Verkruimel de biscuit en smelt de margarine. Mengen en goed aandrukken in een springvorm.

De abrikozen afgieten (weekwater bewaren) en pureren met de bananen. Het weekwater met het griesmeel aan de kook brengen. Een paar minuten zachtjes doorkoken en dan appel-diksap en citroenrasp toevoegen. Van het vuur halen en mengen met het abrikozen/bananen-mengsel.

In springvorm gieten en af laten koelen. De kokos eroverheen strooien.