Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: dadel-kokoschutney

Kokos

Ingrediënten

60 gr geraspte kokos
verse koriander (mag een flinke hand zijn)
5 grote dadels (pitten verwijderen)
sap van 1 limoen
1 el appelstroop in 2 el water opgelost
een teentje knoflook
wat zout
snufje cayenne-peper

Bereiding

Giet 75 ml water op de kokos en laat het een half uurtje staan tot de kokos het water opgenomen heeft. Maal vervolgens alles met een staafmixer fijn en door elkaar.

Serveersuggestie

Lekker bij gerechten die wat Indiaas gekruid zijn.

Recept: abrikozen-appelmoes

gedroogde_abrikozen (foto: Gwen Rijsdijk)

Ingrediënten

8 gedroogde abrikozen
8 gedroogde pruimen
handje rozijnen
4 middelgrote appels
2 kiwi’s naar smaak

Bereiding

Abrikozen, pruimen en rozijnen een nacht (of een dag) laten weken in ruim water.

De appels in stukjes snijden en toevoegen aan de gedroogde vruchten. Ook het weekwater moet erbij en de eventuele kiwi’s. Met staafmixer of blender een moes maken.