Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: winterwraps

Ingrediënten

- 150 gram knolselderij
- 150 gram wortel
- 100 gram venkel
- 100 gram ijsbergsla
- 200 gram rooktofu
- 250 gram (halve beker) yofu (sojayoghurt)
- 1 kleine ui
- 1 teen knoflook
- scheutje olijfolie
- beetje citroensap
- peper en zout naar smaak
- 4 wraps

Bereiding

Snij de rooktofu in dobbelsteentjes en bak ze krokant aan alle kanten. Zet opzij.

Schil de knolselderij en was de wortel en venkel. Snijd deze groenten in blokjes of reepjes. Stoom ze dan ongeveer 10 minuten boven kokend water.
Snijd of scheur de ijsbergsla in reepjes en doe deze in een apart bakje.

Ondertussen in een grote schaal de yofu, de gesnipperde ui, de geperste knoflook, olijfolie, citroensap, peper en zout mengen. Hier de gestoomde groenten en de gebakken rooktofu doorroeren.

De wraps bakken volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Aan tafel de wraps beleggen met het yofu-groentemengsel en de ijsbergsla.
Oprollen en opeten.

Recept: adukibonen-appel-prut

adukiboontjes (foto: Gwen Rijsdijk)

Ingrediënten

adukibonen (geweekt en gekookt)
moesappels
diksap
kaneel
rozijnen (geweekt)

Bereiding

De appels in zo klein mogelijke stukjes opzetten met een bodempje water en een scheutje diksap. Als het appelmoes aan het worden is de bonen, rozijnen en kaneel erbij doen.
Goed heet laten worden.

Serveersuggestie

Dit is erg lekker op pannekoeken of op brood, maar het kan ook gewoon als een (bij)-gerecht gegeten worden.