Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: pompoen uit de oven

Pompoen1

Ingrediënten

pompoen
ui
paprika
wortel
kerriepoeder
olie
gomasio

sojayoghurt (yofu)
knoflook
dille
zout

Bereiding

Pompoen in schijfjes (groene pompoen eerst schillen, de oranje hoeft alleen geborsteld te worden, tenzij het al laat in het seizoen is dan kan de schil van een oranje pompoen hard en bitter worden).

In een schaal doen met ui, paprika, wortel (alles in schijfjes). Hierbij olie, kerrie en gomasio toevoegen en alles goed mengen.

Oven voorverwarmen op 200 graden. Alles uit de schaal op een bakplaat, en ongeveer 20 à 25 minuten in de oven. Af en toe kijken of het niet zwart wordt.

Een sausje maken van sojayoghurt (yofu) met knoflook, dille en zout.

Serveersuggestie

Hierbij kan je bv. rijst serveren en een frisse groene salade van kropsla, komkommer, paprika, geraspte wortel en appel. Met een dressing van olijfolie, mosterd, knoflook, zout, evt. een beetje azijn of diksap.

Recept: amandelkoekjes

amandelkoekjes

Ingrediënten (voor ongeveer 14 koekjes)

120 gram gebuild meel80 gram gemalen amandeleneetlepel sojameel3 eetlepels olie3 eetlepels ahornsiroop2 eetlepels rijststroop1/2 theelepel natriumbicarbonaateetlepel water2 à 3 eetlepels chocopasta of jam

Bereiding

Meng het gebuilde meel met het sojameel, natriumbicarbonaat en de amandelen. In een andere schaal meng je de olie, ahornsiroop, rijststroop en water.
Voeg de droge massa bij deze schaal. Goed mengen tot je een soepel deeg hebt.

Vorm van dit deeg kleine platte rondjes van ongeveer 1 centimeter dikte en leg ze op een bakplaat. Duw met een vinger een kuiltje in elk koekje, en vul dit met de chocopasta of de jam.

In een voorverwarmde oven van 175 graden 10 à 15 minuten bakken tot de randjes lichtbruin zijn.