Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: tomatensoep

Oregano1

Ingrediënten

- flinke scheut olijfolie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 4 of 5 tomaten
- 1 eetlepel tomatenpuree
- paprikapoeder
- oregano
- 2 handjes taugé
- 2 eetlepels kokos
- 2 dl water

Bereiding

Olijfolie verwarmen. Hierin de ui fruiten en na een paar minuten de knoflook toevoegen. Goed roeren zodat het niet aanbrandt. De kruiden erdoor doen.
Dan de tomaten, de tomatenpuree en het water erbij. Aan de kook laten komen. Ongeveer 10 à 15 minuten laten pruttelen. Als het te droog dreigt te worden, nog een beetje water toevoegen. Vlak voor opdienen taugé en kokos erdoor.

Recept: appelcake

appel2 (foto: Gwen Rijsdijk)

Ingrediënten

2 appels
250 gram abrikozen
200 gram margarine
200 ml sojamelk
400 gram zelfrijzend bakmeel

Bereiding

Appels schillen en in stukjes snijden. De margarine smelten in een pan. De abrikozen in stukjes snijden.
De gesmolten margarine mengen met het meel, de sojamelk, de appelstukjes en abrikozen.

Doe dit alles in een cakevorm en bak ongeveer een uur in een voorverwarmde oven op 195 graden.