Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: abrikoos-chocolade-balletjes

Abrikoos

Ingrediënten

250 gram gedroogde abrikozen
100 gram gedroogde kokos
50 gram hazelnoten
citroenrasp
75 gram pure chocola (reep)

Bereiding

De abrikozen koken in een beetje water en daarna pureren. De hazelnoten fijnhakken en mengen met de abrikozen en de citroenrasp.

Een uur af laten koelen en balletjes van draaien.
De chocolade raspen en de balletjes erdoor rollen.

Recept: appelkruimel

appel2 (foto: Gwen Rijsdijk)

Ingrediënten

8 appels
1 kopje havermout
½ kopje volkorenmeel
1/3 kopje gemalen hazelnoten
½ kopje olie
½ kopje diksap
2 theelepels kaneel
½ theelepel zout
½ kopje rozijnen

Bereiding

Appels schillen en in plakjes in een ingevette ovenschaal doen. Daaroverheen de rozijnen strooien.
In een schaal de rest van de ingrediënten mengen en over de appels verdelen. Ondertussen de oven voorverwarmen.
25 minuten op 190 graden in een voorverwarmde oven bakken.

Serveersuggestie

Lekker met soja-vanillevla of ijs.