Voedselencyclopedie

inhoud

Recept: herfstovenschotel

Herfstovenschotel

Ingrediënten

oranje pompoen
bataat
pastinaak
knolselderie
olie
knoflook
kerriepoeder
gomasio
chilipoeder

Bereiding

De groenten wassen of eventueel schillen en in niet al te grote stukken snijden. In een ovenschaal doen.
Mengen met de overige ingrediënten. Ruim olie gebruiken.

De oven voorverwarmen op ongeveer 175 graden. Schaal erin zetten. Na een kwartier de boel omscheppen.
Na nog een kwartier de prik-met-de-vork-test doen. Als het gaar is opeten, anders nog even laten staan.

Serveersuggestie

Gierst erbij koken en een yofuknoflooksaus, met verse korianderblaadjes erdoor, erbij serveren.

Recept: appels uit de oven

Ingrediënten

4 appels
20 g boter of margarine
20 gram suiker
pakje vanillesuiker
½ liter sojavanille vla

Bereiding

Schil de appels en haal met een appelboor het klokhuis eruit. Vul de appels met een mengsel van de suiker, boter of margarine en vanillesuiker.
Zet ze in een vuurvaste schotel naast elkaar.
Giet er een kleine hoeveelheid water in en leg er hier en daar een klontje boter of margarine tussen.

Plaats de schotel in de bovenste helft van een matig warme oven.
Ongeveer een kwartier.

Serveersugestie

Dien warm op met de vanillevla.